BNO events

BNO Utrecht - september 2019

  • 17 sep. 2019
    19:30 - 22:00
  • Kapitaal, Utrecht
    Paardenveld 1 , 3511 RC

Dinsdag 17 september organiseert BNO Utrecht weer een avond met drie inspirerende lezingen. Dit keer met Bram Tervoort (Lemz), Arne Hendriks en Marieke Rietbergen (DIG). Vanaf 19.30 uur ben je van harte welkom in Kapitaal!

Arne Hendriks

Arne Hendriks is een onderzoeker, kunstenaar en maker die de grenzen op zoekt van specifieke culturele waarden die onze relatie met de planeet definiëren. Hendriks vindt dat we ons meer moeten openstellen voor radicale nieuwe ideeën en disruptieve praktijken. Zo onderzoekt hij in het project The Incredible Shrinking Man of het mogelijk is de mens te krimpen.

Wanneer de mens 50 cm lang zou zijn, heeft hij nog slechts 2 tot 5 procent nodig van de energie, het voedsel en de ruimte die hij nu gebruikt. In het huidige klimaat met haar obsessie met groei en de angst voor krimp klinkt dit misschien onrealistisch, maar Hendriks onderzoek laat zien dat al heel veel mogelijk is. We zouden een wereld van overvloed tegemoet kunnen krimpen.

 
 

Bram Tervoort

Bram Tervoort is creatief directeur bij Havas Lemz. Een creatief bureau dat al jaren voorop loopt in het ‘purpose’ denken in Nederland. Zo helpt Havas Lemz bedrijven en merken met het creëren van een positieve impact op de wereld en commercieel succes. Bijvoorbeeld voor Terre des Hommes (Sweetie), Douwe Egberts (Burendag) en IKEA (Aandacht maakt alles mooier). 

Bram komt o.a. vertellen over de totstandkoming van Sweetie. Een project voor Terres des Hommes waarbij een virtueel 10 jaar oud Filipijns meisje in 2 maanden tijd 1.000 pedofielen ontmaskerde en zo wereldnieuws werd.

 
 

Marieke Rietbergen

Marieke Rietbergen is oprichter van Design Innovation Group, een strategie adviesbureau dat ontwerpend denken en doen inzet om tot veranderingen te komen bij en met opdrachtgevers. De samenleving bevindt zich middenin een groot aantal transities zoals op het gebied van energie, circulariteit, zorg, eiwit en participatie. DIG gelooft dat creativiteit (de aanpak en manier van denken van creatieven) een ongelooflijk krachtige sleutel is om deze transities succesvol te maken.

DIG werkt voor een rijk scala aan opdrachtgevers in een nog rijkere variatie aan sectoren en heeft de ambitie een bureau te worden waar verschillende creatieve specialisten naast elkaar en samen met opdrachtgevers werken aan een verbindende en duurzame wereld.

 
 

Locatie

De avonden van BNO Utrecht worden gehouden in KAPITAAL, een open studio voor zeefdruk, ets en riso. Een plek voor printfreaks en opkomend beeldend talent. Met een programma vol exposities, lezingen en muziek verzorgen Carlien en Ramon een sfeervolle plek waar ambacht, design en pop-cultuur samenkomen. 

Tickets

Toegang: BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, studenten 3 euro.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.