BNO events

BNO Zwolle #10

  • 13 feb. 2019
    19:45 - 22:00
  • Perrontheater, Zwolle
    Westerlaan 9 , 8011CA
  • Illustratie , Typografie & letterontwerp

Woensdag 13 februari 2019 vindt de 10e BNO Zwolle Avond plaats. Sprekers zijn dit keer illustrator Max Kisman en typografen Jos Buivenga en Martin Majoor.

Jos Buivenga en Martin Majoor

Jos Buivenga en Martin Majoor, twee van Nederlands grootheden in lettertype ontwerp komen op 13 februari vertellen over hun gezamelijk ontwikkelde lettertype Questa.

De uitgebreide Questa-familie bevat serif, sans- en displaylettertypen, allemaal in vijf gewichten en beide in romein en cursief. De toevoeging van kleinkapitalen, ligaturen, vier sets figuren en uitgebreide taalondersteuning maakt Questa tot een echt werkpaard-lettertype. Questa werd in 2014 geselecteerd als een van de 50 meest opvallende lettertype-uitgaven, gekozen door een panel van experts en gepubliceerd in het 365Typo jaarboek.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Max Kisman

De carrière van deze vormgever en illustrator omspant inmiddels al bijna 40 jaar. Kisman werkte na zijn opleiding als grafisch vormgever voor verschillende grote opdrachtgevers. Hij gaf het muziektijdschrift Vinyl vorm, ontwierp posters voor Paradiso, was hoofdontwerper voor de VPRO en maakte daarvoor talloze animaties.

Na de VPRO vertrekt hij voor een tijdje naar San Francisco om aan het werk te gaan als artdirector voor Wired. Naast zijn opdrachten geeft hij les in grafisch ontwerp en typografie. Wij kunnen niet wachten tot hij ons meer komt vertellen over zijn ontwerpen.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Route

Het Perrontheater bevindt zich op een paar minuten lopen vanaf het station. Kom je met de auto? Bij de CityPost op Westerlaan 51 is een parkeerplaats.

Tickets

De toegang voor BNO-leden is gratis, niet-leden betalen 5 euro. Je kunt pinnen.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.