BNO events

BNO Zwolle #12

  • 09 okt. 2019
    19:30 - 22:30
  • Perrontheater, Zwolle
    Westerlaan 9 , 8011CA
  • Grafisch ontwerp

Woensdag 9 oktober vindt de 12de BNO Zwolle Avond plaats met Marlies Visser en Andonni Tsolingkas.

Marlies Visser

In het werk van ontwerper, illustrator en initiator Marlies Visser gaat het om interactie en ervaring. In haar toegepaste werk ontwerpt ze vele boekcovers en met eigen initiatieven belicht ze onderwerpen die volgens haar aandacht verdienen.

Vanuit haar interesse voor praktische filosofie ontstond het idee voor een filosofiespel. Samen met schrijver Manon Duintjer ontwikkelde ze het bordspel Nomizo. "Het principe is dat je je leert verplaatsen in een standpunt waarmee je het niet direct eens bent.”

Marlies is initiator en creatief leider van de Illustratie Biënnale en juryvoorzitter van de Gouden en Zilveren Penselen. Als margedrukker illustreerde ze biobliofiele edities en recent werkte ze samen met andere ontwerpers en kunstenaar in India om zich te verdiepen en nieuwe toepassingen van druktechnieken.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Andonni Tsolingkas

Als grafisch en interactie ontwerper is zijn doel om altijd iets nieuws te proberen. Hij combineert graag ontwerp met technologie. Door als ontwerper deze technologische ontwikkelingen te omarmen ontstaan er naar zijn idee nieuwe mogelijkheden voor ontwerpers die verassende resultaten kan bieden.

Tijdens zijn master heeft hij geprobeerd om op een interactieve manier mensen nieuwsgierig en enthousiast te maken over de ontwikkelingen in de ruimtevaart van vroeger en nu. Met de installatie genaamd The Orbit Trough Times gebruikt hij Augmented Reality om de gebeurtenissen van de Space Race van de jaren 60 met die van nu te koppelen, waarbij de fysieke krant en de geprojecteerde virtuele informatie samenkomen. Het gebruik van telefoon of tablet dient als portaal dat overzicht en context biedt op de twee tijdsgeesten.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Route

Het Perrontheater bevindt zich op een paar minuten lopen vanaf het station. Kom je met de auto? Bij de CityPost op Westerlaan 51 is een parkeerplaats.

Tickets

De toegang voor BNO-leden is gratis, niet-leden betalen 5 euro. Je kunt pinnen.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.