#Undefined

Boekpresentatie Theory of Type Design

06.09.2018


22.00 - 23.30


Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, 30015 CB, Rotterdam


Op donderdag 6 september organiseert Het Nieuwe instituut samen met nai10 publishers een boekpresentatie rondom het boek 'Theory of Type Design' van Gerard Unger.

Theory of Type Design

Ontwerper Gerard Unger heeft met 'Theory of Type Design' een complete en toegankelijk geschreven theorie van de typografie geschreven. In de publicatie bundelt Unger de inzichten en kennis die hij in 50 jaar heeft opgedaan gedurende zijn professionele carrière als typograaf, docent en auteur. 'Theory of Type Design' is een internationaal georiënteerd handboek dat bestaat uit 24 beknopte hoofdstukken waarin verschillende facetten van de typografie worden onderzocht en toegelicht. 


Voorbeelden van die facetten zijn de geschiedenis van de typografie (van het Egyptisch spijkerschrift tot aan hedendaagse digitale ontwikkelingen) en verschillende kenmerken zoals ritme en ruimte, patronen en structuren. Ook aspecten als de werking van het oog en de hersenen, die de verschillende lettervormen moeten verwerken om tekst te kunnen begrijpen, komen aan bod.


De publicatie is geïllustreerd met ruim 250 afbeeldingen en voorzien van een uitgebreide woordenlijst waarin de gebruikte terminologie beknopt wordt uitgelegd. De vormgeving van het boek is van de hand van Grafisch ontwerper Hansje van Halem.

Sprekers

Bas Jacobs & Akiem Helmling (Underware), Erik van Blokland, Hansje van Halem (ontwerper) en Peter Bilak.


Moderator is Theo Seesing (creative directeur BNO IMG LAB).


De boekpresentatie is in het Engels.


Tickets

Tickets zijn hier verkrijgbaar. De toegang is gratis. 

De boekpresentatie is onderdeel van Thursday Night Live! Je kunt voorafgaand aan de Thursday Night een hapje eten met de gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut.