BNO events

Booost: graphic novels

  • 31 jan. 2019
    19:00 - 22:00
  • Kunstenlab, Deventer
    Havenplein 20 , 7411 ME
  • Illustratie

Op 31 januari organiseert BNO Oost / Booost (i.s.m. Kunstlab) een avond over graphic novels. Dit naar aanleiding van de onlangs verschenen gids 'Graphic Novels op de Leeslijst' van Stripmaker des Vaderlands. Volgens deze gids hebben strips namelijk "ook best literaire waarde".

Sprekers

Aimee de Jongh is een animator, stripauteur en illustrator. Haar serie 'Snippers' stond van 2011 tot 2017 in dagblad Metro en het album 'De terugkeer van de wespendief' is vertaald uitgebracht in meerdere landen en verfilmd voor televisie. Daarnaast maakt ze animaties voor het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

In 'Europe’s Waiting Room' (2017) schetst zij de situatie van vluchtelingen op Lesbos en geeft daarmee een unieke inkijk op het dagelijkse leven in een opvangkamp.

Ook verscheen afgelopen jaar haar laatste graphic novel ‘Bloesems in de Herfst’ bij de Franse uitgeverij Dargaud.

 
 

Aimee de Jongh - Boektrailer The Return of the Honey Buzzard.

Sigge Stegeman is stripuitgever onder de naam Soul Food Comics, een jonge uitgeverij van graphic novels die niet alleen stripliefhebbers wil aanspreken, maar bedoeld is voor iedereen die op zoek is naar een goed boek.

Zij richten zich op actuele thema's en persoonlijke verhalen die de lezer weten te raken en laten zien dat een goed verhaal niet gebonden is aan een specifiek medium.

Met titels als 'Supercrash', 'Irmina', 'La casa' en 'Totem' hebben ze in korte tijd een enthousiast publiek aan zich weten te binden.

Host voor de avond is tekstschrijver, vertaler en redacteur Hans Pols. Hij is een ingewijde in de Nederlandse stripcultuur. Zo was hij tien jaar lang redacteur van Zozolala en is hij vaste medewerker van Zone 5300 en de Boekenkrant. 


Hij heeft tientallen strips vertaald en bespreekt maandelijks interessante nieuwe stripboeken op zijn blog. Hans was voorzitter van de BNS en is bestuurslid van de stichtingen aaStrips (Stripmaker des Vaderlands) en Debutantenfonds Beeldverhaal (SDB).

Ook aanwezig is de tot Stripmaker des Vaderlands uitgeroepen Margreet de Heer. Eén van haar speerpunten is het promoten van strips in het onderwijs.

Om die reden heeft zij vorig jaar, met medewerking van Willard Mans en Bas Schuddebol, de gids 'Graphic Novels voor de Leeslijst' samengesteld. Tijdens de BOOOST-avond kan je gratis een gids meenemen (zolang de voorraad strekt).

Overige info

Deze avond vindt plaats op donderdag 31 januari 2019 in Kunstenlab te Deventer.

De inloop is vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis en BNO-leden krijgen twee gratis consumpties. Wat wil je nog meer?!

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.