#Events

Booost: in beeld

04.07.2019


19.00 - 22.00


Kunstenlab , Havenplein 20, 7411 ME, Kunstenlab, Deventer


We leven in een visueel tijdperk. Beeld is overal en wordt alleen maar belangrijker. Beeld vertelt een verhaal zonder dat het verwoord hoeft te worden. Beeld roept emoties op en kan ons beangstigen, shockeren maar ook verblijden, ontroeren of verbazen. 

Booost organiseert een inspirerende avond over beeld met Nanda Hagenaars en Michael Rhebergen. Twee uiteenlopende fotografen die beiden op geheel eigen wijze hun verhaal vertellen.

Nanda Hagenaars

Nanda Hagenaars werd in 1988 in Nederland geboren en woont momenteel in Amsterdam. Ze studeerde International Business and Languages in Sevilla. Na het bestuderen van talen, ontdekte ze een nieuw soort taal; fotografie. Met haar eerste documentaire fotografieproject in Sevilla werd ze New Dutch Photo talent 2017.

Nanda's werk kan omschreven worden als romantisch, poëtisch maar met wat rauwheid. Het gaat altijd over het vertalen, van wat er uit het topje van je tenen komt, naar beelden. Het gaat over het goddelijke, de extase, de waanzin, de angst en de schoonheid. De kracht van het vrouwelijke, samen met een vleugje drama.

In haar portretten gaat het om puurheid. Ze het karakter van mensen laten zien en hun ziel documenteren. Voor Nanda is fotografie een manier om te vertalen, te mediteren en te communiceren. Een universele taal.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Michael Rhebergen

Michael Rhebergen is freelance documentairefotograaf en werkt voornamelijk aan persoonlijke lange termijn projecten. Hij heeft veel gewerkt in Latijns-Amerika, Europa, Azië en Afrika.

Zijn werk richt zich op milieu, mensenrechten en hedendaagse socio-culturele vraagstukken en hij levert regelmatig bijdragen aan internationale media zoals De Volkskrant, Courrier International, MO nieuws, Trouw, OneWorld en De Correspondent.

Michael is genomineerd voor de 'Joop Swart Masterclass' en het '6x6 Global Talent Program' beiden georganiseerd door World Press Photo.

Tickets

De toegang is gratis. BNO-leden krijgen twee gratis consumpties. Wat wil je nog meer?