Circular Design Class – Consumentengoederen

  • 25 sep. 2020
    09:00 - 18:00

  • Duurzaamheid

Ben je benieuwd hoe jij als productontwerper kunt bijdragen aan de circulaire economie, en hoe je ervoor kunt zorgen dat producten langer meegaan? Tijdens deze ééndaagse training leer je meer over circular design en de toepassing ervan, en krijg je daarnaast inzicht in jouw rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en boek Products that Last (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën.

Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

Voor wie?

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als productontwerper van consumentengoederen. Het betreft uiteenlopende productgroepen zoals consumer electronics, woonaccessoires, meubels en keukenproducten, modeaccessoires, speelgoed en sportartikelen.

Trainers

Deze training wordt geleid door CIRCO-Trainers Micha Klaarenbeek en Marien Korthorst.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Locatie

In verband met covid-19 is het op dit moment nog niet duidelijk of de Tracks en Classes na de zomer fysiek, blended of digitaal zullen plaatsvinden. Houd voor het laatste nieuws dit nieuwsbericht in de gaten.

Kosten

De kosten zijn 150 euro (excl. btw) per deelnemer, inclusief lunch en boek. De reguliere deelnamekosten bedragen 500 euro (excl. btw) per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Organisatie

BNI, BNO, BNS Crisp en CBM ondersteunen de verspreiding en onderschrijven het belang van deze Class voor circulaire consumentengoederen en een circulaire maakindustrie. CIRCO organiseert deze Class in samenwerking met Jennifer de Jonge van Studio de Jonge.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.