#Events

Circular Design Class – Consumentengoederen & maakindustrie

06.12.2021 - 13.12.2021


14.00 - 17.00


Online (locatie), Online


Hoe kun je als productontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De circulaire economie is een systeem waarin producten langer meegaan. Nieuwe vormen van (keten)samenwerking zijn hiervoor vereist. Dit vraagt om een circulaire ontwerpaanpak én nieuwe businessmodellen.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij kijken we naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens passen we deze toe op jouw eigen case. De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en boek Products that Last (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën.

Om de nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

Voor wie?

Deze Class is speciaal bedoeld voor creatieve professionals werkzaam als ontwerper en/of maker van consumentenproducten, onder anderen productontwerpers, productmanagers, productmakers, interieur- en meubelontwerpers en makers.

De sector omvat diverse productgroepen zoals electronics, woon- en modeaccessoires, keuken, meubelen, tuin, speelgoed, sport, keramiek, glas, staal, verpakking, ansichtkaarten, meubelen, instrumenten.

Het maximaal aantal deelnemers is 15.

Trainers

Deze training wordt geleid door CIRCO-Trainers Marien Korthorst en Linda Louwissen.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Online

Deze Class wordt online gegeven en is opgedeeld in twee dagdelen:

6 december 2021 | 14:00 – 17:00 uur

13 december 2021 | 14:00 – 17:00 uur

Kosten

De kosten voor deelname zijn 150 euro excl. btw per deelnemer, inclusief boek. De reguliere deelnamekosten bedragen 500 euro excl. btw per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Organisatie

BNI, BNO, BNS Crisp en CBM ondersteunen de verspreiding en onderschrijven het belang van deze Class voor circulaire consumentengoederen en een circulaire maakindustrie.