Circular Design Class – Professionele producten

  • 06 nov. 2020
    09:00 - 18:00

  • Duurzaamheid

In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op het gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in jouw rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen. Daarbij wordt er gekeken naar uiteenlopende praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens worden deze toegepast op jouw eigen case.

De aanpak in de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en boek Products that Last (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Om de nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen.

In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen. 

Voor wie?

Deze Class is speciaal bedoeld voor designers en product engineers van producten voor professioneel gebruik (B2B) en industrieel vervaardigde consumentengoederen.

Trainers

Deze training wordt geleid door CIRCO-Trainers Marien Korthorst en Christiaan Maats.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Locatie

De Class wordt gegeven in een nog nader te bepalen locatie in Den Haag.

Kosten

De kosten zijn 150 euro (excl. btw) per deelnemer, inclusief lunch en boek. De reguliere deelnamekosten bedragen 500 euro (excl. btw) per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Organisatie

BNI, BNO, BNS Crisp en CBM ondersteunen de verspreiding en onderschrijven het belang van deze Class voor circulaire consumentengoederen en een circulaire maakindustrie. De Class wordt georganiseerd door gemeente Den Haag en CIRCO.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.