#Undefined

Circular Design Class – Verpakkingen

19.06.2020 - 26.06.2020


09.00 - 18.00


Online (locatie), Online


CIRCO en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) organiseren een Circular Design Class: Verpakken. Tijdens deze Class krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen, met praktijkvoorbeelden van koplopers. Vervolgens worden deze inzichten toegepast op jouw eigen case.

De aanpak van de CIRCO Class is gebaseerd op het onderzoek en de boeken Products that Last (Conny Bakker e.a., TU Delft) en Products that Flow (Siem Haffmans e.a., Partners for Innovation) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als change agent om circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s te krijgen.

Programma

De CIRCO Class bestaat uit twee workshops van een halve dag. Ter voorbereiding op workshop 1 ontvang je als deelnemer een intake en een introductiefilmpje. Tussen workshop 1 en 2 is er een huiswerkopdracht. Het programma ziet er als volgt uit:

Workshop 1 (19 juni 2020, 9.00 – 12.00 uur)

Tijdens deze eerste sessie duik je in het gedachtegoed van de circulaire economie. Je analyseert de huidige lineaire waardeketen. Vervolgens onderzoek je samen hoe je tot een circulaire verpakkingsoplossing kunt komen door de toepassing van circulaire ontwerpprincipes.

Workshop 2 (26 juni 2020, 13.00 – 16.00 uur)

In de tweede sessie ga je gericht aan de slag met de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. Je pakt de kansen uit de voorgaande workshop op en verkent ze verder. In een aantal interactieve werkvormen verwerk je alle eerder verzamelde inzichten tot circulaire producten en diensten. Dit werk je uit in een roadmap. Je sluit de dag af met een pitch.

Voor wie?

Iedereen die in de dagelijkse praktijk bezig is met inkoop of ontwerp van verpakkingen, zoals verpakkingsontwerpers, -deskundigen en -consultants.

Trainers

De Class wordt geleid door Siem Haffmans (CIRCO, Partners for Innovation) en Niels van Marle (KIDV).

Odoo CMS - een grote afbeelding

Kosten

De kosten zijn 150 euro (excl. btw) per deelnemer, inclusief boek. De reguliere deelnamekosten bedragen 500 euro (excl. btw) per deelnemer. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.