#Events

COco toont: a WORLD to SHAPE

15.09.2022


16.00 - 19.00


Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, 3511 ZN, Utrecht


Foto: Nienke Hoogvliet, still uit ‘a WORLD to SHAPE


In het kader van ons programma circulair ontwerpen (COco) is er op donderdag 15 september voor BNO-leden een preview van de documentaire ‘a WORLD to SHAPE’. 

In deze door Elbe Stevens Films (maker van ‘It’s Dutch Design’) geproduceerde documentaire volgt regisseur Ton van Zantvoort ontwerpers Nienke Hoogvliet (1989) en Dave Hakkens (1988) in hun missie om de wereld een betere plek te maken.

Van Zantvoort toont de vindingrijkheid van deze twee bevlogen Dutch designers. “Het zijn andersdenkende mensen die ieder op een eigen wijze de wereld proberen te verbeteren. Waar veel mensen problemen zien, zien Nienke en Dave oplossingen. Hoe realistisch zijn hun ambities?”

Laat je inspireren door Nienke en Dave!

Aansluitend op de voorvertoning zijn er drankjes en is er gelegenheid na te praten en elkaar te leren kennen.

Foto: Dave Hakkens, still uit a ‘WORLD to SHAPE’

Over COco

Al decennia besteedt de BNO-aandacht aan duurzaam en circulair ontwerpen met projecten als ‘Zwitserse Bergen’ en ‘Groene Offerte’, publicaties, workshops etc. Dat was al die tijd al belangrijk, maar is nu belangrijker dan ooit.

Via ons programma circulair ontwerpen - dat we COco noemen, want circulair ontwerpen doe je namelijk nooit alleen - brengen we dit thema nog nadrukkelijker onder de aandacht, informeren we ontwerpers en bureaus over ontwikkelingen en mogelijkheden, en willen we vooral ook enthousiasmeren.

Lees hier meer over het programma en onze activiteiten.


Over Elbe Stevens Films

Elbe Stevens Films is een filmproductiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in auteursfilms. Zij zoeken naar originele makers met originele ideeën. De doelgroep waar ze films voor maken is maatschappelijk betrokken, wordt graag uitgedaagd bij het zien van een film en is visueel ingesteld.


Over Ton van Zantvoort

Het werk van Ton van Zantvoort (Heesch, 1979) is vertoond op gerenommeerde A- filmfestivals. Zijn film Schapenheld ging in première op IDFA. De film werd geselecteerd door ruim honderdvijftig festivals en won 30 prijzen


Aanmelden

Dit event is alleen toegankelijk en gratis voor BNO-leden.