#Events

Colour Rush!

14.05.2022 - 14.05.2023


09.00 - 18.00


Vitra Design Museum, 2 Charles-Eames-Strasse, D-79576, Weil am Rhein


Foto: Key visual Colour Rush! Een installatie door Sabine Marcelis in het Vitra Design Museum | Graphic design: Judith Brugger


De jaarlijkse presentatie in het Vitra Schaudepot laat de collectie van het Vitra Design Museum elk jaar in een nieuw licht zien. Het nieuwe focus-thema, dat van mei 2022 tot mei 2023 te zien zal zijn, staat geheel in het teken van kleur.

Op uitnodiging van het Vitra Design Museum heeft de Nederlandse ontwerpster Sabine Marcelis het Schaudepot in een eenvoudig en ingrijpend gebaar getransformeerd door de circa vierhonderd tentoongestelde stukken op kleur te ordenen.

Foto: Colour Rush! Installatie door Sabine Marcelis in het Vitra Schaudepot | Fotograaf: Mark Niedermann

De installatie toont de collectie vanuit nieuwe perspectieven en zorgt voor fascinerende kruisverbanden tussen periodes en stijlen, terwijl de bezoekers tegelijkertijd een overweldigende meeslepende ervaring wordt geboden. De presentatie wordt aangevuld met historische en hedendaagse objecten en documenten uit de archieven van het museum, die illustreren hoe ontwerpers uit verschillende tijdperken het onderwerp benaderden.

Foto: Colour Rush! Installatie door Sabine Marcelis in het Vitra Schaudepot | Fotograaf: Mark Niedermann

Meeslepende ervaring

Het onderzoek naar kleur staat centraal in het werk van Sabine Marcelis. Glanzende oppervlakken, pastelkleurverlopen en brekingen kenmerken haar ontwerpen. Marcelis heeft naam gemaakt met het ontwerpen van meubels en lampen, maar ook met haar samenwerkingen met merken als Celine of Hem, die ze uitvoert met haar Rotterdamse studio.

Voor Colour Rush! selecteerde de Nederlandse ontwerpster in samenwerking met de curatoren van de collectie bijna vierhonderd objecten die verschillende kleurgroepen vertegenwoordigen en worden getoond tegen doorschijnende achtergronden in verschillende tinten. De resulterende kleurverlopen creëren een meeslepende ervaring die een indrukwekkend begrip van de collectie van het museum en de kleurrijke geschiedenis van modern design overbrengt.Sabine in Dd Magazine #2

Wil je nog meer lezen over Sabine en Colour Rush!? Lees dan het interview in het onlangs verschenen Dd Magazine #2.