#Events

Cradle to Cradle Café: Health and Well-being

13.04.2022


09.30 - 12.30


Tapijn, Tapijnkazerne 20, 6211 ME, Maastricht


Er is een relatie tussen binnenklimaat en de gezondheid en prestaties van gebruikers van gebouwen, zowel in kantoren (prestaties van werknemers), woningen (gezondheid bewoners) als in scholen (leerprestaties). Dit Café gaat over onze gezondheid en productiviteit binnen gebouwen.

 

Sprekers

Piet Eichholtz (Universiteit Maastricht), Jean Frantzen (DGMR – ingenieurs & adviseurs) en Erik Schotte (LIAG architecten en ingenieurs) zullen ingaan op het belang van health & well-being van gebruikers van gebouwen. Moderator is Michel Weijers (Netwerk Gezond Bouwen).


Tapijn

Het Café vindt plaats in Tapijn in Maastricht, dit gebouw heeft een ware metamorfose ondergaan; van verlaten kazerne tot een werkelijk prachtig en levendig stadspark. Het is niet alleen een plek geworden voor bewoners om te wandelen en te recreëren, maar ook een aangename omgeving om te studeren of te werken.

Tapijn is een onderdeel van de Universiteit Maastricht. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de Universiteit Maastricht; net als de gezondheid en het welzijn van studenten en medewerkers. In dit nieuwe onderwijsgebouw zijn verschillende evidence-based maatregelen geïntegreerd die te maken hebben met welzijn.