#Events

CreativeNL Live

24.10.2022 - 27.10.2022


08.30 - 12.30


De Effenaar, Dommelstraat 2, 5611 CK, Eindhoven


Beeld: Thomas & Jurgen


CreativeNL presenteert tijdens de komende editie van Dutch Design Week een vierdaags festival en netwerkprogramma over maatschappelijke innovatie, ruimtelijk ontwerp, circulair design, immersive content en experience design – in Duitsland, de VS, China en de rest van de wereld. En er is feest!

 

Programma


Impact maken in Duitsland (over maatschappelijke innovatie)

24 oktober 2022 | 15.00 - 18.00 uur, inclusief netwerkborrel

Meer specifiek: hoe draagt de Nederlandse creatieve industrie bij aan sociale innovatie in Duitsland? Met sprekers als Dr. Olaf Kranz, Head of the Team of Excellence for the Culture and Creative Industries in München.


Impact maken in de VS (over ruimtelijk ontwerp in de publieke ruimte)

25 oktober 2022 | 15.00 - 18.00 uur, inclusief netwerkborrel

Meer specifiek: over Physical and Digital Public Space Design, de Nederlandse inbreng in een stad als Detroit (op het gebied van architectuur en duurzaamheid) en - qua digitale leefomgeving - het succes van Dutch Digital Design in de VS.


Impact maken in de China (over circulair design)

26 oktober 2022 | 17.00 - 19.00 uur, inclusief netwerkborrel.

Meer specifiek: ontwerpen en maken in China, hoe doe je dat als internationale ontwerper? En er zal aandacht zijn voor verschillende beurzen waar CreativeNL komend jaar heen zal gaan.


China Calling Design Bond 

26 oktober 2022 | 14.30 - 16.30 uur 

Meer specifiek: Onze steeds meer gefragmenteerde wereld is één van de meest urgente uitdagingen voor de samenleving van vandaag. Wij pleiten ervoor onze ‘band’ met de Chinese design gemeenschap (en daarbuiten) te behouden om deze uitdaging het hoofd te kunnen bieden. Een band is de conditie van verbondenheid, een relatie die ons verbindt en door de tijd heen blijft bestaan.

China Calling is een jaarlijkse hybride conferentie op de Dutch Design Week, ondersteund door CreativeNL, samengesteld door China Europe Design en georganiseerd door Entry. Het heeft als doel het begrip te verdiepen en de samenwerking tussen de Chinese en Nederlandse creatieve gemeenschappen te bevorderen. Dit programma is onderdeel van de CreativeNL LIVE China dag die zich richt op circulaire innovatie.


Impact maken in het buitenland in het algemeen (en over Internationaal ondernemen specifiek)

27 oktober 2022 | 16.00 - 19.00 uur, inclusief feest.

De Reünie, onder anderen met eerdere deelnemers aan handelsmissies van CreativeNL - in samenwerking met New Dutch Wave.

Meer specifiek zullen er paneldiscussies en rondetafel-sessies zijn, en zullen verschillende creatieve industrieën elkaar ontmoeten (en daarbij buitenlandervaringen uitwisselen en tips voor nieuwe geïnteresseerd hebben) en samen borrelen.


Aanmelden

Meld je aan via onderstaande link. Het programma zal ook via livestream te volgen zijn.