#Undefined

Crouwel & Crouwel

07.02.2020


18.30 - 22.00


Stedelijk Museum Amsterdam (locatie), Museumplein 10, 1071 DJ, Stedelijk Museum, Amsterdam


Elk museum heeft zijn eigen signatuur: variërend van het gebouw, de directeur, de collectie, tot de routing. Vormgegeven aan de hand van verschillende disciplines voor een breed publiek. In het Stedelijk Museum Amsterdam hebben zowel Wim als Mels Crouwel hierin een belangrijk rol in gespeeld.

Dit gegeven is voor onze partner Communicatienetwerk Amsterdam de aanleiding om op vrijdag 7 februari in het Stedelijk Museum twee rondleidingen te organiseren.

Rondleiding expo Wim Crouwel: Mr. Gridnik

De eerste rondleiding, gegeven door Denise Ghering, is langs de tentoonstelling Wim Crouwel: Mr. Gridnik

Wim Crouwel (1928-2019) was een van de bekendste grafisch ontwerpers van Nederland en geniet internationale faam o.a. vanwege zijn werk voor het Van Abbemuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam en zijn letterontwerpen waaronder het New Alphabet uit 1967. 
Hij gaf les als bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast was hij directeur van Museum Boijmans Van Beuningen.


Rondleiding architectuur Stedelijk Museum

De tweede rondleiding wordt gegeven door architect Mels Crouwel die de nieuwbouw en de functie van het kleurgebruik in het Stedelijk Museum zal belichten.

Mels Crouwel is een zoon van Wim Crouwel. Hij richtte met Jan Benthem het bureau Benthem Crouwel Architekten op. Zijn bureau ontwierp o.a. Noord-Zuidlijn, het Goede Doelen Loterij gebouw en het vernieuwde Stedelijk Museum in Amsterdam. Tussen 2004 en 2008 was Crouwel rijksbouwmeester. 

Benthem Crouwel Architecten ontvingen meerdere prijzen, waaronder de ‘BNA-kubus’, de ‘Kunstpreis Berlijn’ en de ‘Gebouw van het jaar 2019’.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Stedelijk Museum / Fotograaf: Jannes Linders

Borrel

De rondleidingen worden afgesloten een gezamenlijke borrel in het restaurant TEN, naast het museum.

Info

Je dient om 18.30 uur aanwezig te zijn in de hal (kom niet te laat!). 

De kosten voor rondleidingen zijn 10 euro p.p (betalen bij binnenkomst). De entreekosten zijn niet inbegrepen, dus neem je museumjaarkaart mee of koop anders een ticket online of bij de kassa van het museum!

Iedere deelnemer bezoekt beide rondleidingen.


LET OP: Er kunnen maximaal 30 bezoekers mee, dus reserveer snel!