#Events

De kunst van het boekomslag

02.12.2020


14.00 - 17.00


Online (locatie), Online


- dit programma is deels Engelstalig - 

Ontwerpers, uitgevers en schrijvers stoppen veel tijd in het creëren van aantrekkelijke omslagen. Een geslaagde omslag kan een boek maken of breken, lezers verleiden tot een aankoop of ze juist afstoten.

Tijdens het event 'De kunst van het boekomslag' wordt er gekeken naar de huidige staat van het vak. Wat is anno 2020 een goede cover? Welke ontwikkelingen zien we in het veld? Wat zijn de uitdagingen? Wat is de kunst van het boekomslag?

Odoo CMS - een grote afbeelding

Ontwerp Rouwhorst + Van Roon

Programma

Dit najaar verschijnt het boek 'The Look of the Book: Jackets, Covers, and Art at the Edges of Literatures' waarin literatuurwetenschapper David Alworth en ontwerper Peter Mendelsund zich buigen over de geschiedenis, betekenis en toekomst van boekomslagen. Tijdens dit event vertellen ze over hun boek en gaan ze in gesprek met ontwerpers, studenten, boekhandelaren en andere professionals uit het boekenvak.

Andere bevestigde gasten zijn onder meer grafisch ontwerper Bart Rouwhorst, Lisa Kuitert (hoogleraar Boekwetenschap UvA), Jaap Biemans (prijswinnend ontwerper van o.a. covers Volkskrant Magazine) en uitgever Menno Hartman (Van Oorschot).

Organisatie

De kunst van het boekomslag wordt georganiseerd door Jesse van Amelsvoort en Ron van Roon, met ondersteuning van de BNO, de Onderzoeksschool Literatuurwetenschap (OSL) en het Pictoright Fonds.