#Undefined

Demo Festival

07.11.2019 - 08.11.2019


00.00 - 00.00Het nieuwe Design in Motion festival (DEMO) toont 24 uur lang het beste internationale motion design op alle 80 digitale schermen van Amsterdam Centraal Station aan het langsreizende publiek.

Het geselecteerde werk is verdeeld in thema’s en wordt verspreid over de hele dag vertoond op alle perrons, in de passages, de centrale hal en de IJ-hal. Ook zijn er speciale rondleidingen, en in de koninklijke wachtruimte – door NS ter beschikking gesteld aan het festival – is een programma met lezingen die vrij toegankelijk zijn voor het publiek.

‘Stranger Things’ en takeovers

De organisatie ontving in totaal 2.700 inzendingen uit binnen- en buitenland. Die hoeveelheid werd door DEMO’s curatoren Liza Enebeis (initiator en creative director van Studio Dumbar), interdisciplinair ontwerper Koos Breen en graphic designer Xavier Monney teruggebracht tot een eindselectie van 400 creaties van 253 ontwerpers uit 37 landen.

Deze selectie is vervolgens ingedeeld in 11 thema’s, zoals ‘Happy Hour’, ‘Better than Real’, ‘Stranger Things’ en ‘Type Only’. De thema’s worden afgewisseld door ‘takeovers’, waarbij het motion design van één ontwerper simultaan op alle 80 schermen wordt uitgezonden. Bovendien is een selectie van het motion werk te zien op de grote schermen van Ocean Outdoor NL aan de noordzijde van het station.

 
 

Publiek programma en rondleidingen

In de koninklijke wachtkamer vertelt Liza Enebeis over de beweegredenen achter DEMO en gaat motion designer Jurriaan Hos o.a. in op zijn werk voor Lowlands. Xavier Monney werkte voor Burberry en Louis Vuitton en spreekt over het creëren van motion design voor grote merken. Creative coder Vera van de Seyp geeft een lezing over artificial intelligence en motion design.

Het lezingenprogramma wordt volgemaakt door Oskar op de Beke (Creative Strategist Kinetic) en Guy Grimmelt (Marketing & Business Development Director Exterion Media); zij zetten de toekomst van digital ‘out of home’ centraal in hun lezing. De lezingen zijn gratis toegankelijk voor het publiek.

Vanaf het informatiepunt van DEMO in de Amstelpassage vertrekken elk half uur rondleidingen door het station onder begeleiding van een designer. Tickets voor de tours en talks zijn te reserveren via de website.

 
 

De tentoonstelling is een initiatief van Studio Dumbar (part of Dept) in samenwerking met Exterion Media NL.