#Events

Design Icons

02.04.2022 - 03.04.2022


01.00 - 01.00


Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, 1021 KP, Amsterdam


Na jaren uitstel door Corona, maakt Design Icons Amsterdam zich dan eindelijk op voor haar achtste editie: 75 professionals die zich specialiseren in ‘mid-century design’ meubels en verlichting komen samen in Amsterdam. Als altijd vindt de verkoopbeurs plaats in de indrukwekkende Kromhouthal, direct aan het IJ. BNO-leden krijgen 25% korting op de entreeprijs. 

 

Klassiekers en betaalbaar vintage

Duurzaam? Zeker. Nostalgisch? Soms. Maar de belangrijkste reden waarom mensen zo gek zijn op vintage design is de vormgeving. Grootse iconen zijn ontworpen in de ‘mid-century modern’ tijd. De jaren '50, '60 en '70 is de periode van inspirerende pioniers: Bertoia, Jacobsen, het echtpaar Eames, Mies van der Rohe, Braakman, Panton en vele anderen. De unieke, karakteristieke uitstraling van de meubels en ook de kwaliteit trekt mensen aan. Daarbij speelt mee dat een tijdloos icoon een slimme investering kan zijn. 


Preview

Op de zaterdag gaat de beurs om 12.00 uur open voor de preview. Je kunt dan al rondkijken terwijl de standhouders hun stands nog inrichten.


Naar de beurs met 25% BNO-korting

Als BNO-lid krijg 25% korting op alle verschillende toegangskaarten! Gebruik hiervoor de couponcode '22BNO'. 

Alle entreeprijzen:

  • preview 25 euro / 18,75 euro (BNO-leden)

  • zaterdag 10 euro/ 7,50 euro (BNO-leden)

  • zondag 10 euro/ 7,50 euro (BNO-leden)

De coupon is geldig voor max. 50 personen (en voor elke te selecteren aankomsttijd) dus wees er snel bij!


Locatie

Design Icons Amsterdam vindt plaats in de karakteristieke Kromhouthal, aan de noordzijde van het IJ. Het uitlopen van de volle 140 meter die de hal lang is, wordt beloond met een prachtig uitzicht op het stadscentrum en voorbijvarende schepen. Verse koffie en cappuccino's worden bereid op de beursvloer.