#Undefined

Design Icons Amsterdam

06.04.2019 - 07.04.2019


14.00 - 18.00


Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, 1021 KP, Kromhouthal, Amsterdam


Op 6 en 7 April vindt de zevende editie plaats van Design Icons, een van de grootste vintage meubelbeurzen van Europa. BNO-leden krijgen 50% korting op de entreeprijs. 

In een tijd waarin veel winkels enkel online verder gaan, heb je bij Design Icons een unieke kans om heel veel vintage design in het echt te zien. Je kunt rondstruinen, proefzitten, in kastjes gluren en een praatje te maken met de verkoper die graag meer over zijn stukken vertelt. Maar Design Icons is gelukkig geen toonzaal: alle gepresenteerde stukken kun je kopen en direct mee naar huis nemen.  

Odoo CMS - een grote afbeelding

Klassiekers en betaalbaar vintage

De groeiende interesse in vintage is te zien bij het Design Icons publiek: mensen willen karakter toevoegen aan hun interieur en dan het liefst op een duurzame manier. De meubels en lampen op de beurs zijn vaak 50 of 60 jaar oud, ze hebben `een verhaal`. Maar wat daarnaast aantrekt, is de vormgeving.

In de 20e eeuw zijn grote iconen ontworpen: denk aan de Egg chair van Arne Jacobsen, de geliefde Eames kuipstoelen en de Rood-blauwe stoel van Rietveld. Het is de periode van het modernisme: met meubel designs door bekende ontwerpers als Braakman, Wegner, Bertoia, Mies van der Rohe en Panton.

De standhouders hebben elk hun eigen specialisme, van Nederlands tot Italiaans, van teak houten meubelen tot stoer industrieel, van beroemde klassiekers tot betaalbaar vintage. 

Preview

Op de zaterdag gaat de beurs om 12.00 uur open voor de preview. Je kunt dan al rondkijken terwijl de standhouders hun stands nog inrichten.
 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Naar de beurs met 50% BNO-korting

Als BNO-lid krijg 50% korting op alle verschillende toegangskaarten! Meld je als BNO-lid bij de entree onder vermelding van je lidmaatschapsnummer.

Alle entreeprijzen:

  • preview 25 euro / 12,50 euro (BNO-leden)

  • zaterdag 10 euro/ 5 euro (BNO-leden)

  • zondag 5 euro/ 2,50 euro (BNO-leden)

Locatie

Design Icons Amsterdam vindt plaats in de karakteristieke Kromhouthal, aan de noordzijde van het IJ. Het uitlopen van de volle 140 meter die de hal lang is, wordt beloond met een prachtig uitzicht op het stadscentrum en voorbijvarende schepen. Verse koffie en cappuccino's worden bereid op de beursvloer.