#Undefined

Digital Arts Festival Illustrada

09.06.2021 - 15.06.2021


09.00 - 18.00


Tilburg (locatie), Tilburg


Er zijn veel getalenteerde beeldmakers die fantastische digitale kunstwerken maken. Soms blijven de werken echter verborgen juweeltjes in de diepe krochten van het internet. Illustrada Festival brengt daar verandering in. 


Van 9 tot 15 juni verrijzen er 64 metershoge doeken van beeldmakers in het stadshart van Tilburg. Je kunt ze niet missen. Elke kunstenaar krijgt een eigen toren waarop ze hun werk tonen, bezoekers kunnen gratis ronddwalen tussen de kunstinstallaties door en zich onderdompelen in de wereld van digitale kunst en illustratie,

Odoo CMS - een grote afbeelding

Spoorzone met werk van Niki van Rooy (Toffey)

Het festival biedt een podium aan gevestigde namen en aanstormende talenten die hun hart verpacht hebben aan illustratie en digital art. Op de line-up vinden we een breed assortiment aan beeldmakers, van 3D-illustratoren en abstracte grafische vormgevers tot illustratoren van kinderboeken en character designers. Verder vinden we tussen de zestien namen tellende line-up de Braziliaanse Luiza Laffitte, de vermaarde illustrator Hedof en wereldberoemde character designer Loish.

Installaties

Iedere beeldmaker krijgt een installatie waarop ze vier doeken tentoonstellen. Deze installaties zijn op verschillende plekken in de stad te vinden. Zo zijn er drie constructies te vinden in de buurt van Theaters Tilburg, vier in de Spoorzone, vier op het Pieter Vreedeplein en vier bij het centraal station. Samen vormen ze een behapbare wandelroute door de binnenstad van Tilburg. Het festival is ingericht zodat het ook veilig kan plaatsvinden tijdens corona. De installaties staan ver uit elkaar en bieden op die manier genoeg ruimte voor het publiek om ze veilig te bewonderen.