#Events

DRIVE

24.10.2022 - 28.10.2022


10.00 - 14.00


De Effenaar, Dommelstraat 2, 5611 CK, Eindhoven


Het jaarlijkse Design Research & Innovation Festival dat wordt georganiseerd door CLICKNL en 4TU.Design United brengt jou ook dit jaar state-of-the-art kennis en inspiratie uit de ontwerpsector. DRIVE Festival vindt plaats van 24 tot 28 oktober, tijdens de Dutch Design Week, vanuit de Effenaar in Eindhoven. Net als vorig jaar kun je zowel fysiek als online deelnemen.

Tijdens DRIVE 2022 staan de grote kansen voor de creatieve industrie centraal. Kansen om als sector sterker te worden, kansen om de maatschappij vooruit te helpen en kansen om andere sectoren te helpen innoveren. Van het ontwikkelen van immersieve ervaringen om bewustzijn te genereren tot nieuwe businessmodellen voor een circulaire wereld, en van het effect van goed ontwerp in de stad tot ruimte bieden aan experiment.


 

Programma

DRIVE start iedere dag om 10.00 uur en eindigt om 14.00 uur. Dit is inclusief een (besloten) werksessie. De live talkshow is een openbaar event en begint dagelijks om 10.30 uur. Je kunt de talkshow zowel fysiek als online bijwonen.

Wil jij er fysiek bij zijn? Stuur dan een e-mail naar drive@clicknl.nl. Je wordt dan op een lotinglijst geplaatst.

Wil jij één of meerdere DRIVE Live dagen volgen via de livestream? Schrijf je dan in en ontvang één week voor aanvang de link naar de livestream in je mailbox!


Sprekers

DRIVE verwelkomt iedere dag vier sprekers -dus 20 in totaal- op het podium. Dit zijn o.a. sprekers op het events:


Maandag 24 oktober - Maatschappelijke innovatie

Met o.a. Wina Smeenk (Hogeschool Inholland), Tamara Witsche (Hogeschool van Amsterdam), Renee Noortman (Technische Universiteit Eindhoven)


Dinsdag 25 oktober - Kwaliteit van leefomgeving

Gamze Dane (Technische Universiteit Eindhoven), Pinar Sefkatli (Universiteit van Amsterdam), Minouche Besters (STIPO) & Laura Thomas (PosadMaxwan strategy x design)


Woensdag 26 oktober - Circulair ontwerp

Met o.a. Kim Aplonia Poldner (De Haagse Hogeschool), Dionne Ewen (Ahrend)


Donderdag 27 oktober - Immersieve Content

Met o.a. Niki Smit (Monobanda), Marnix van Gisbergen (Breda University of Applied Sciences)


Vrijdag 28 oktober - Experimenteeromgevingen

Anja Overdiek (De Haagse Hogeschool), sprekers van het World Design Embassies & Design Lab Twente