#Events

Dutch Masters #31: Irma Boom

20.05.2022


20.00 - 22.30


Pakhuis de Zwijger / Cultuurfabriek, Piet Heinkade 181 K, 1019 HC, Amsterdam


Ontwerper Irma Boom geeft al ruim 35 jaar vorm aan het gedrukte woord. Haar focus is het ontwerpen van boeken. Irma heeft het maken van boeken tot een autonome kunst verheven waarvoor ze wordt geroemd als de Koningin van het Boek. Ze is niet alleen de ontwerper maar ook vaak de redacteur van een boekproject. Met het uithoudingsvermogen van een monnik wil ze niet alleen een concept maar alles tot in het kleinste detail doorgronden. Waarom gaat Irma telkens weer zo diep om het boek als medium te doorgronden?

En zoals altijd brengt deze master een Dutch Talent mee: Benedictijnermonnik Thomas Quartier. Thomas mag een meester op zijn eigen merites genoemd worden.

Op 20 mei ontvangt moderator J├Ârgen Tjon A Fong deze meesterlijke ontwerper en deze radicaal leergierige monnik en stelt hen de vraag: wat is vandaag de dag de betekenis van het gedrukte, vormgegeven woord.


Info

Je kunt dit programma enkel fysiek bezoeken of later online terugkijken via de website of het YouTube-kanaal van Pakhuis de Zwijger.