#Events

European Design Festival

17.06.2022 - 19.06.2022


09.00 - 18.00


Kultuurikatel Creative Hub, 27a Põhja pst, 10415, Tallinn


Het European Design Festival vindt dit jaar plaats in Tallinn. Op het programma staan onder meer de designconferentie 'Beyond Design', workshops, tentoonstellingen, Design Walks, Design Talks, Studio Crawls en natuurlijk de uitreiking van de European Design Awards!  

Foto: Beyond Design, Kultuurikatel / Fotografie: kaupokalda.com

European Design Awards

De European Design Awards zijn een samenwerking tussen toonaangevende Europese designmedia en designinstanties waaronder de BNO en onze uitgaven Dd Magazine en Dd Yearbook. De designprijs werd in 2007 in het leven geroepen om de kwaliteit van Europees communicatiedesign te tonen en te vieren, het designvak te stimuleren en de onderlinge banden te versterken. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 18 juni in de creative hub Kultuurikatel.

Er waren dit keer meer dan 1.400 inzendingen voor de European Design Awards. "De deelnemers kwamen uit 34 verschillende landen. Van Liechtenstein tot Duitsland en van IJsland tot Turkije, dus van groot tot klein, van oost tot west en van noord tot zuid'', aldus directeur Demetrios Fakinos. 

Foto: Curatorial tour  in het Estonian Design Museum

Beyond Design

De conferentie 'Beyond Design' gaat in op de kernvragen over de toekomst van – en door design, en op thema's die verband houden met de positie en verantwoordelijkheden van de ontwerper. Er wordt gewerkt aan de hand van praktische workshops, discussies en multidisciplinaire toekomstvisies.

Sprekers zijn o.a. designer, sociologe en 'sustainability provocateur' Leyla Acaroglu, futuriste Angela Oguntala (founding partner Greyspace), professor, design- en technologie-ethicus Ariel Guersenzvaig, creatief strateeg en probleemoplosser Marksteen Adamson. De conferentie zal ook aandacht besteden aan een aantal interessante cases van toonaangevende Europese ontwerpbureaus.

Het festival wordt gecureerd door het Estonian Design Centre.
Tickets vind je via de site van de European Design Awards.