#Events

Exclusieve lancering Dd Yearbook ’22

15.12.2022


16.00 - 19.00


Stedelijk Museum Amsterdam, Museumplein 10, 1071 DJ, Amsterdam


Ontwerp: studio de Ronners | Fotografie: Daniela Petrovic | Beeld: Maureen Kortenbusch

– Dit event is uitverkocht 

Mail ons via barbara@bno.nl voor een plek op de reservelijst. Je ontvangt een bericht zodra we een ticket beschikbaar hebben. Members only! 


Op 17 december verschijnt de derde editie van ons Dd Yearbook ’22, één jaar Dutch design en relevante ontwikkelingen in een boek. Dat vieren we op donderdag 15 december met een feestelijk en lichtelijk chaotisch event in het Stedelijk Museum Amsterdam. Programma

In een uur zie en hoor je de makers van het jaarboek en enkele ontwerpers die erin voorkomen. Te gast zijn o.a. Noa Jansma, winnaar van de Dutch Design Award 2022 voor Buycloud, Nadieh Bremer, winnaar van de Dutch Creativity Award 2022 voor Patchwork Kingdoms, en design graduates Rosalie ApituleyMaureen Kortenbusch en Oscar van der Laan. Het event wordt gemodereerd door presentator Marsha Simon.

Daarna is er natuurlijk een borrel. Dit is tevens de gelegenheid om afscheid te nemen van onze hoofdredacteur Freek Kroesbergen, die na ruim 18 jaar vertrekt bij de BNO.


Praktische info

Datum: donderdag 15 december 2022

Optioneel bezoek Stedelijk Museum: 14.30 uur

Boeklancering: 16.00 uur (inloop) | 16.30 uur (start) | 17.30 uur (borrel)

Locatie: Stedelijk Museum, Amsterdam

Voertaal: Nederlands

Tickets: gratis toegang


Over Dd Yearbook ’22

Dutch designers staan wereldwijd bekend om hun originaliteit en gedurfde innovaties, en hun werk dringt door tot in de haarvaten van onze maatschappij. Design is overal: ontwerp geeft vorm aan de wereld van nu en loopt vooruit op de wereld van morgen.

De afgelopen periode werd getekend door de naweeën van de pandemie, een onverwachte oorlog, uit de hand lopende klimaatproblemen en ongekende inflatie: het is een chaotische tijd.

Al treffen deze crises ook de creatieve sector ingrijpend, zo’n onzekere periode daagt ontwerpers extra uit om na te denken over de toekomst. Hoe kunnen zij antwoorden helpen vinden op de dilemma’s van deze tijd? Wat kan hun rol zijn bij de noodzakelijke transities?

Dutch designers Yearbook: CHAOS belicht het designjaar 2022 en kijkt vooruit. Het boek geeft een openhartige inkijk in wat designers nu denken en maken: via essays en interviews, opvallend eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnend werk en portretten van beeldbepalende designers als Petra Blaisse, Chequita Nahar en Tinker imagineers.


Meld je aan!

Wil je als een van de eersten een sneak preview? Benieuwd wat studio de Ronners te vertellen heeft over de ontwerpkeuzes? Wil je live kennismaken met design graduates en horen over prijswinnende cases uit het boek? Meld je dan nu aan via onderstaande link! Zorg dat je op tijd je plek reserveert, want het aantal plaatsen is beperkt.


English

On Thursday 15 December, we will celebrate the launch of the third edition of our Dd Yearbook ’22 with a festive and slightly chaotic event* at the Stedelijk Museum Amsterdam, featuring the makers of the book and several special guests. Afterwards, there will be drinks and bites. This is also an opportunity to say goodbye to chief editor Freek Kroesbergen, who is parting ways with the BNO after more than 18 years of loyal service.

Interested in joining us? Please sign up via the Eventbrite link below. Seating is limited and on a first-come, first-served basis. 

*Please note that the event will be held in Dutch.