Expositie Monochromasters

  • 28 okt. 2020 - 30 nov. 2020
    14:00 - 17:00
  • Post Erasmuslaan 5, Utrecht
    Erasmuslaan 5 , 3584AZ
  • Grafisch ontwerp

In de serie Monochromasters brengt Andre Brocatus werken van beroemde kunstenaars terug tot één gemiddelde kleur door middel van een computerprogramma. De werken als monochroom dragen de oorspronkelijke titel en de naam van de kunstenaar als titel.

Met deze serie zoekt Andre Brocatus naar de essentie van een kunstwerk, en hoe ver je een afbeelding van een kunstwerk kunt simplificeren voordat elk verband met het origineel verloren gaat. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Fotograaf: Jens Brocatus

Homeopatische vorm

Voor de tentoonstelling zijn er 10 werken afgedrukt op A0-papier. Doordat de werken precies dezelfde grootte hebben als het origineel, en de gemiddelde kleurwaarde, werken ze als een echo of ‘afterglow’ van de werken. In hun verdunde en afgeleide vorm werken ze als een Homeopathische vorm van het kunstwerk. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Fotograaf: Jens Brocatus

Timeslots

De toegang is gratis.

Vanwege de corona-voorschriften wordt er gewerkt met time slots: Ieder uur worden er maximaal 3 mensen binnengelaten. Een mondkapje wordt sterk aanbevolen.

Maandag t/m vrijdag 14:00 – 17:00 uur
Zaterdag en zondag 11:00 – 17:00 uur

Je kunt je via email (info@xndre.nl) of telefoon/Whatsapp (06 172 882 30) aanmelden.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.