#Events

Expositie Politiek Getekend

12.03.2022 - 27.03.2022


12.00 - 18.00


Meterhuis, Pazzaninistraat 6, 1014 DA, Amsterdam


De aanhoudende vluchtelingencrisis, klimaatproblematiek, een eindeloze formatie, de toeslagenaffaire, natuurlijk corona en recent de oorlog in de Oekraïne: we leven in bewogen tijden. Daarom staat de Illustratie Ambassade in maart 2022 in het teken van politieke cartoons en redactionele illustraties.

Met het programma besteden ze aandacht aan de genomineerden van de Inktspotprijs 2021, de historie van spotprenten en de Risoprinter als onderdeel van een activistische DIY-beweging.

Ook zal de Illustratie Ambassade extra aandacht besteden aan de oorlog in Oekraïne. Daarom roepen ze illustratoren, cartoonisten en ontwerpers op hun recente beelden, gemaakt naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne, in te zenden. Het verzamelde werk wordt geprojecteerd als onderdeel van deze expositie. 


Vinger op de zere plek

Ironisch, confronterend, soms pijnlijk doch grappig. Redactionele illustratoren leveren met hun tekeningen commentaar op de bijzonderheden van hun tijd. Deze traditie reikt terug tot aan de opmaat van politieke onenigheid. Maar ook vandaag de dag zijn prenten nog een even belangrijk onderdeel van kranten, tijdschriften en nieuwswebsites. Illustratoren blijven met beeld de vinger op de zere plek leggen.