#Undefined

Fashion + Design Festival Arnhem

03.06.2021 - 03.07.2021


09.00 - 18.00De nieuwe editie van het Fashion + Design Festival Arnhem is officieel begonnen. Dit jaar kijkt het festival de maand juni van 3 juni tot en met 3 juli samen met designers, kunstenaars en partners in een hybride festival vorm hoe het verlangen naar zingeving ofwel PURPOSE zich manifesteert in mode en design. En hoe het modesysteem zichzelf opnieuw uitvindt, na de reset. 

50 modelabels geven hun visie op de thematiek en vertellen hoe ze met hun designs en creaties door middel van zingeving de wereld een klein stukje mooier en eerlijker maken. Het FDFA presenteert het thema zonder een oordeel te vellen, het is een beschouwing van de thematiek en inhoud om de bezoeker een zo duidelijk en gefundeerd mogelijk overzicht te geven. 
"We hebben meer ontwerpers een platform kunnen bieden. Met meer dan 50 labels aan FDFA te hebben verbonden kunnen wij een grote diversiteit laten zien van de huidige mode en design wereld", aldus algemeen directeur Riëlle Schoeman. 
Foto: Collectie Arnhem / Fotograaf: Wendelien Daan

Purpose

Het festival draait om PURPOSE, maar zeker ook om RE-PURPOSE. "Mode is heel erg in ontwikkeling en dat is te zien aan de bijdragen van de vele betrokken ontwerpers", zo stelt creatief directeur Sebastiaan Kramer. Het festival zoomt in op de manier waarop mode- en productontwerp inspeelt op de veranderende focus van materieel naar immaterieel geluk en zingeving, aan de hand van de tien dimensies van de Kabbalah. "De tien dimensies laten zien dat er geen eenduidig antwoord te geven is op wat de 'purpose' van mode en design is", aldus creatief directeur Sebastiaan Kramer. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Schepers Bosman / Fotograaf: Wendelien Daan

Programma

Het FDFA biedt een hoogwaardig festival van 3 juni tot en met 3 juli 2021, waarbij online en offline events elkaar afwisselen en aanvullen in een hybride vorm. Wekelijks worden er een aantal dimensies vanuit het overkoepelende thema Purpose uitgelicht, met exposities, lezingen, events en performances. De programmering vindt hoofdzakelijk op de donderdagen en vrijdagen in juni plaats en wordt georganiseerd in samenwerking met partners van het FDFA.