#Undefined

Fashion + Design Festival Arnhem: 'We are people'

01.06.2019 - 07.07.2019


09.00 - 18.00Van 1 juni tot en met 7 juli 2019 vindt de zesde editie van het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) plaats. Deze editie kenmerkt zich doordat niet alleen het Arnhemse ontwerptalent gevierd wordt, maar ook de unieke identiteit van ieder mens, met het actuele thema 'We are people'.

Het thema gaat over de identiteit en diversiteit van mensen in de meest brede zin van het woord, maar zal binnen FDFA vooral focussen op gender.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Fotograaf: Eva Broekma

Openingsweek FDFA

De eerste week van FDFA (1 - 8 juni) zit vol activiteiten. In aanloop naar de Nacht van de Mode vinden er in het Modekwartier diverse workshops, mini-exposities en lezingen plaats, van onder andere modeontwerpster Anne Kluytenaar.

Kluytenaar staat bekend om haar werk waarin stereotypes en familierelaties aan bod komen. Zo baseerde zij haar collectie Lux is crossing op de transitie van haar vader van man naar vrouw.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Fotograaf: Eva Broekma

We're in this together

Op 1 juni opent Museum Arnhem 'We’re in this together' in De Kerk, de tijdelijke presentatieruimte voor actuele kunst en ontwerp. Nieuwe (inter)nationale talenten worden getoond met als thema de kracht van samenwerking en verbinding. Los van eigen ego en met nadruk op identiteit, gender en gelijkheid werken deze ontwerpers gezamenlijk toe naar een nieuwe standaard voor de mode industrie.

Eén van deze talenten is creative studio MAISON the FAUX. In hun ‘humanwear’ collecties vertegenwoordigen zij een nieuwe kijk op gender en staan inclusiviteit en diversiteit centraal.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Fotograaf: Eva Broekma

De openingsweek wordt afgesloten met een opeenstapeling aan mode-evenementen.

Traditiegetrouw vinden in deze week de Graduation Shows van de bekende opleiding ArtEZ Fashion Design (BA) plaats, die in de avond worden afgesloten met het inmiddels befaamde feest Salon des Refusés in Luxor Live.

De dag daarna is de elfde editie van de Nacht van de Mode te vinden in Klarendal. Dit jaar brengt de Nacht van de Mode een ode aan de mode en de wijk. De nacht eindigt in Bizar Bazar, een tot horeca omgebouwde kerk.

Gedurende de rest van de maand blijven de diverse exposities te bezoeken en zijn er activiteiten in de binnenstad te vinden. Zo zijn ook dit jaar weer  de afstudeershows van Rijn IJssel weer van de partij en de randprogrammering van FDFA met onder andere voorstellingen van Introdans.