#Events

Fashion Reimagined

19.12.2022


13.00 - 15.00


Ketelhuis


Op 19 december organiseert de Illustratie Ambassade, in samenwerking met Het Ketelhuis, een filmvertoning van de documentaire Fashion Reimagined over duurzaam modeontwerper Amy Powney.

Vooraf is er de mogelijkheid om de expositie The Future of Fashion in het Meterhuis te bezoeken en aansluitend op de film is er een panelgesprek (o.l.v. Floortje Smit) met Sophie van Duren (Fashion for Good), Jasiek Mischke (Artez Fashion Design Arnhem) en Fashion Designer Nadie Borggreve.


Hun werk is in de expositie in het Meterhuisje te zien – die is extra geopend tussen 17.00 en 18.45 uur en dan gratis toegankelijk op vertoon van je filmticket.

Still uit Fashion Reimagined

Off-the-grid

Britse modeontwerpster Amy Powney voelde zich er altijd al ongemakkelijk over, als kind van activistische ‘off-the-grid’ levende ouders. Als ze als rijzende ster de Vogue-prijs voor de beste jonge ontwerper van het jaar wint, besluit ze het enorme geldbedrag te gebruiken om een compleet duurzame collectie te ontwerpen. In de drie jaar die volgen wordt haar persoonlijke revolutie de voorloper van een veel grotere, maatschappelijke verandering.