#Events

Five Talks Type

02.06.2022


10.00 - 17.00


Posttheater, Rosendaalsestraat 27, 6824 CA, Arnhem


Of je nu een designer, beginnende student of een doorgewinterde typo nerd bent; Five Talks Type gaat jou typografie laten (her)ontdekken. Ben je op zoek naar inspiratie en wil je álles weten over de ontwikkelingen in typografie, branding & design? Dan is dit event voor jou.

Vijf toonaangevende sprekers nemen je mee in de wereld van de typografie waar op dit moment grote veranderingen plaatsvinden. Er is een explosie aan corporate fonts voor merken zoals Netflix en Airbnb. Variable fonts zijn van een experimentele niche een vaste waarde in de branding toolkit geworden, en animatie maakt nieuwe verrassende typografische expressie mogelijk.Sprekers

Adam Oostenbrink is (typo)grafisch ontwerper, drukker en docent aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Adam vertelt over het Experiment, Nieuwsgierigheid en Onafhankelijkheid en alle twijfel die dat met zich meebrengt.

Liza Enebeis is creative Director bij Studio Dumbar (part of Dept) en cohost en cofounder van Typeradio. Met haar talk Type in Motion geeft Liza ons een wervelwind tour door de Studio Dumbar keuken.

Nikki Gonnissen is co-founder, designer en directeur bij Thonik. Aan de hand van een grote showcase laat Nikki het belang en de impact van typografie in branding zien.

Paul van der Laan is een type designer, founding partner van Bold Monday en docent bij de MA Type & Media aan de KABK. In zijn talk onthult Paul wat er gebeurt als je lettertypes als gebruiksvoorwerpen bekijkt.

Viktor Baltus is oprichter en docent van Type Design Class. Hij gaat ons laten zien dat wanneer je beseft dat A-Z niet meer is dan 26 illustraties die min of meer op elkaar lijken, je al halverwege bent.


Tickets

  • Zaalticket: € 145,-

  • Rolstoelticket: € 145,-

  • Balkonticket: € 100,-

Tickets zijn inclusief lunch en drinken.