#Undefined

Future of Industrial Design Summit

13.06.2019


09.00 - 18.00


Stichting Museumplein Limburg, Museumplein 2, 6461 MA, Cube design museum, KERKRADE


Op donderdag 13 juni 2019 vindt in het Cube Design Museum het event 'The Future of Industrial Design' plaats.

Gun jezelf een voorsprong en meld je aan voor dit bijzondere kennisevent. In nog geen dag ben je helemaal op de hoogte van de kansen die de toekomst je biedt!

De voertaal van het congres is Engels. Kosten voor deelname aan dit congres bedragen 125 euro voor professionals en 50 euro voor studenten. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Wat is industrial design 4.0?

De optimale combinatie van esthetiek, bruikbaarheid en betaalbaarheid. De derde digitale industriële revolutie verbreedde het aandachtsveld, het werkveld en de mogelijkheden van industriële ontwerpers. Het algemene concept van industrieel ontwerpen bleef echter valide; ontwerp van producten vervaardigd in massaproductie of serieproductie.

Tijdens 's werelds grootste technologiebeurs Hannover Messe werd in 2011 de term industrie 4.0 geïntroduceerd en 2 jaar later geformaliseerd door industriële grootmacht Duitsland. De vierde industriële revolutie was geboren. Kunstmatige intelligentie, connectiviteit en automatisering zorgen voor verbindingen tussen bronnen, informatie, objecten en mensen. 

Wat betekent industrial design 4.0 voor jou & je business?

Het staat vast dat industrie 4.0 alleen succesvol is als er goede ontwerpers zijn, die goed bekend moeten zijn met alle nieuwe technologieën, workflows en processen. En de term voor de nieuwe manier van werken voor industrieel ontwerp? Industrieel design 4.0. Een serieuze uitdaging die innovatie vereist in onder andere de opleiding van de ontwerpers. Maar ook een creatieve kans omdat industrie 4.0 ook kan leiden tot een nog persoonlijker productontwerp.

Waar de massaproductietechnologie universele industriële ontwerpen beschikbaar maakte voor de massa, kan industrie 4.0 leiden tot gepersonaliseerde designs voor elk individu. Niet alleen een zegen om het teveel aan ongebruikte spullen op onze aarde te verminderen, ook een op maat gemaakte interpretatie van de behoeften van de gebruiker! Ook producenten komen dus voor een nieuwe uitdaging te staan: van massaproductie naar (bijna) een-op-een.