#Trainingen

Grip op Ondernemer-schap

12.01.2023


09.30 - 12.30


BNO, WG Plein 600, 1054 SK, Amsterdam


Als creatieve professional of klein bureau kun je je op zeker moment niet meer afsluiten voor de zakelijke kant van je onderneming. Klanten komen niet meer zo makkelijk over de drempel, het bulkt van de concurrenten óf je hebt het elke dag juist te druk met opdrachtgevers, het aansturen van medewerkers en het uitvoeren van projecten.


Ondernemen kun je leren

Succesvol ondernemen hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn en in deze workshop leer je op een toegankelijke manier over alle aspecten van het ondernemerschap. Elk onderwerp wordt in een module van een dagdeel behandeld, zodat je de nodige diepgang bereikt en grip krijgt op alle belangrijke aspecten van jouw bedrijf. We sluiten de reeks af met presentaties van de plannen van alle deelnemers.

De groep is klein (max. 10 personen) en er is volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Deze workshop-reeks geeft je grip op ondernemerschap. Je gaat naar huis met direct toepasbare kennis en een handig werksjabloon waarmee je op een praktische en concrete manier met elk onderwerp aan de slag kunt.


Wat leer je?

 • De juiste focus: waar sta je voor, wat doe je, wat wil je, hoe bereik je dat?

 • Scherper positioneren: bepaal jouw unieke plek in de markt

 • Communiceren: in beeld komen bij de juiste klanten

 • Acquireren: in gesprek komen met de juiste klanten

 • Klantbeheer: een goede klant-relatie geeft meer continuïteit

 • Geld: houd meer over door slimmer financieel beheer

 • Jouw plan: deel je plan en leer van elkaars plannen!


Wat kun je verwachten?

 • Grip op creatief ondernemerschap

 • De modules dekken alle thema’s van ondernemerschap

 • Groepen tot 10 deelnemers

 • Opdrachten vooraf

 • Veel aandacht voor jouw vragen

 • Ervaring uitwisselen en leren van anderen


Voor wie?

De workshop-reeks bestaat uit 7 bijeenkomsten en is bedoeld voor zelfstandige professionals en kleinere architecten-, ontwerp- en ingenieursbureaus.


Trainer

Deze training wordt verzorgd door Ries Meertens (Coaching Creative Companies). Ries helpt architecten en ontwerpers met de professionalisering van hun bedrijfsvoering, het waarmaken van dromen en ambities en het oplossen van lastige knelpunten.

Ries zet hiervoor de ruim 25 jaar ervaring in die hij heeft opgedaan als oprichter en eigenaar van industrieel ontwerpbureau MMID in Delft en als managing partner bij Kraaijvanger Architects.

Naast zijn rol als coach en trainer verzorgt Ries colleges over ondernemerschap aan de TU Delft en aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.


Kosten

Normaal: € 1550

BNO-leden: € 1250

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten. Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.


Studie-uren bij- en nascholing

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).


Bijdrage studiekosten

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzp'ers. 


De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training! 


Wanneer?

De reeks bestaat uit 6 dagdelen tussen 13 januari en 12 mei 2022.


Aanmelden

Ben je BNO-lid? Meld je dan aan via academie@bna.nl om in aanmerking te komen voor de speciale ledenkorting. Je ontvangt dan een factuur.

Geen lid? Meld je dan aan via de website van de BNA.