#Events

Infographics Congres

11.10.2019


09.00 - 17.00


Theater Gooiland, Emmastraat 2, 1211NG, Theater Gooiland, Hilversum


De twaalfde editie van het Infographics Congres zal plaatsvinden op vrijdag 11 oktober in Theater Gooiland in Hilversum. Het thema dit jaar is 'Info Empathics, engaging crowds by information design'.

In aanloop naar het Congres kun je op 10 oktober ook deelnemen aan de masterclass 'Vox your news' met Vox video art director Dion Lee bij de NOS. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Infographics Congres 2018, Fotograaf: Thomas de Wit

Sprekers

De volgende namen zijn al bevestigd:

  • Dion Lee (art director bij VOX)

  • Stan Grootes (senior designer bij Fabrique)

  • Pointer (datajournalistiek platform van KRO en NCRV)

  • Thijs Biersteker (new media artist)

  • Thomas Stratmann (information designer)

Meer namen volgen in de loop van de komende maand.

Winny de Jong is de moderator van de dag. Zij heeft jaren lange ervaring als datajournalist voor onder andere One World en de NOS en ziet er naar uit om de sprekers te bevragen en te verbinden.

Masterclass Vox your news

In samenwerking met de NOS organiseert Stichting Infographicscongres in aanloop naar het Infographicscongres 2019 een masterclass met Vox video art director Dion Lee bij de NOS.

De masterclass vindt plaats op 10 oktober van 10.00 tot 15.00 uur op het Media Park in Hilversum. Voor 399 euro kun je nu een special ticket kopen dat je toegang geeft tot de masterclass op 10 oktober én het congres op 11 oktober. Een ticket voor de masterclass alleen is helaas niet mogelijk. Op deze combinatieticket geldt geen BNO-korting.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Vox is bekend van hun impactvolle explainers waarmee ze miljoenen mensen over de hele wereld weten te bereiken. Dagelijks helpen video’s van Vox headlines van de dag te begrijpen en vertellen je alles wat je moet weten over de wereld om ons heen. Dion Lee zal laten zien en vertellen over hoe zij dit bij Vox aanpakken. In deze Masterclass leert zij je over de unieke Vox-way-of-videomaking, hoor je haar visie op visual storytelling en ga je zelf aan de slag.

Ook zal de NOS met een korte presentatie een exclusief kijkje geven in hoe zij op nieuwe manieren allerlei doelgroepen proberen te bereiken. Video-explainers zoals Vox ze ook maakt, is een van de methodes.

Tijdens de masterclass is er koffie, thee en een uitgebreide lunch en na afloop is er een korte rondleiding op de redactie van de NOS. De workshop zal in het Engels gegeven worden.

Tickets & info

Regulier ticket Infographics Congres

Normaal 195 euro, BNO-leden 175 euro, Studenten 65 euro

Ticket Masterclass Vox your news

399 euro

Alle prijzen zijn inclusief lunch en inclusief 21% btw.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Infographics Congres 2018, Fotograaf: Thomas de Wit

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Gert Gerrits (BNO) via gert@bno.nl of 020 624 47 48.