#Events

Infographics Congres 2022

02.09.2022


10.00 - 18.00


Theater Gooiland, Emmastraat 2, 1211 NG, Hilversum


Op 2 september kun je weer naar een nieuwe editie van het Infographics Congres (IC22) in Theater Gooiland te Hilversum. Ontmoet elkaar, praat over dit prachtige vakgebied en luister naar inspirerende sprekers.

Foto: Infographics Congres

Get a grip

Het thema van editie 2022 is ‘Get a grip’. Om meer greep te krijgen op de wereld om ons heen, lijkt de vraag naar data- en kennisgrafieken groter dan ooit. Maar leidt deze zoektocht tot een beter begrip? Biedt informatiedesign de helderheid waarnaar we op zoek zijn?

Laat je inspireren door nationale en internationale sprekers die hun werk binnen dit thema zullen delen en dompel je onder in de wereld van dashboards, dataverhalen en klimaatstrips.


Sprekers

De volgende sprekers zijn reeds bevestigd (meer volgen):


  • De South China Morning Post is een toonaangevend krant voor China en Azië. Associate Creative Director Marcelo Duhalde trad in 2016 in dienst bij SCMP als infographicmaker. Eerder werkte hij als plaatsvervangend infographic-redacteur bij de Times of Oman. Duhalde heeft vele prijzen gewonnen op het gebied van nieuws & design.

  • Als ruimtelijke kunstenaar zoekt Maria Koijck naar manieren om te strijden tegen zinloos plastic geweld. Toen zij ziek werd en een borstoperatie moest ondergaan, wilde zij deze situatie aangrijpen om hoeveel afval te laten zien die ontstaan tijdens een genezingsproces.

  • Als team lead bij de Geodienst van Rijksuniversiteit Groningen houdt Govert Schoof zich bezig naar manieren om het leven van wetenschappers, leraren en studenten makkelijker te maken. Als een expertisecentrum richt de Geodienst zich op innovatie voor ruimtelijke informatietechnologie waaronder data, software en visualisatie.

  • Bedoeld of onbedoeld, tijdens de coronapandemie werd desinformatie verspreid en gemuteerd. Dat gebeurde via onlinegroepen, journalistieke berichtgeving, politieke boodschappen en zelfs coronamaatregelen. Finn Mullan, alumnus Design Academy Eindhoven (Master Information Design) studeerde in 2021 af met het project 'Desinformatie als virus'.Early Bird Tickets

Tot 1 juli kun je een ticket tegen gereduceerd tarief bestellen. Een mooi vooruitzicht voor het eind van de zomervakantie.


  • Early bird: € 165,- (normale prijs: € 209,-)

  • Early bird met BNO-korting: € 150,- (normale prijs: € 185,-)

  • Student: €75,-