#Events

International Clinic: Europe

24.11.2022


15.30 - 17.30


Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, 30015 CB, Rotterdam


Of het nu gaat om het omgaan met de klimaatcrisis, onze relatie tot niet-menselijk leven of het bijdragen aan meer inclusieve en rechtvaardige samenlevingen; design kan een fundamentele rol spelen. Door internationale samenwerking, kennisontwikkeling en uitwisseling kunnen de bijdragen van ontwerpers aan deze mondiale uitdagingen worden versterkt en zichtbaarder worden gemaakt. Toch zijn de mogelijkheden voor het bevorderen van internationale ontwerppraktijken en -oplossingen niet altijd bekend.

De International Clinics van Het Nieuwe Instituut, georganiseerd in samenwerking met DutchCulture, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Nederlandse diplomatennetwerk, bieden een platform voor in Nederland gevestigde ontwerpers en creatieven om meer te leren over mogelijkheden voor internationale samenwerking en uitwisseling.


Programma

Schuif aan om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor Europa en om in contact te komen met financiers, ontwerpers en ambassades in Duitsland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk door middel van gesprekken, presentaties en breakout-sessies.

Dit evenement wordt afgesloten met een netwerkborrel en valt samen met het aansluitende programma Thursday Night Live! in Het Nieuwe Instituut.


Aanmelden

Deelname is gratis, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Neem voor meer informatie contact op met Marie-Anne Souloumiac