BNO trainingen

Intervisie

 • 01 apr. 2020
  11:11 - 11:12
 • BNO, Amsterdam
  WG Plein 600 , 1054SK
 • Intervisie
De datum is facultatief. Werving voor Intervisie gebeurt continu. Zodra een groep compleet is worden er, in onderling overleg, data en locaties afgesproken.
"Samen met vakgenoten beter worden in je werk"

Leren, reflecteren, groeien


Heb je vragen over en/of problemen in je dagelijkse werkpraktijk en behoefte aan feedback? Geef je dan op voor Intervisie. Met intervisie – in het Engels peer to peer coaching – leer je met vakgenoten om beter te worden in je werk. In een groep van 5 à 7 mensen reflecteer je in sessies van ongeveer drie uur op een aantal ingebrachte cases.

Dat doe je onder begeleiding van een coach. Vertrouwen en veiligheid staan daarbij voorop zodat iedereen zich kwetsbaar kan opstellen. Na een keer of vier neemt de coach afscheid, en gaat de groep zelfstandig verder. Idealiter kom je met jouw groep eens in de zes weken bij elkaar voor de periode van ongeveer een jaar.

De vragen die aan bod kunnen komen zijn zeer divers:

Hoe bereid ik me goed voor op een aanbesteding of pitch? Hoe kan ik als ontwerper beter onderhandelen en waarom vind ik dit zo moeilijk? Hoe komt het dat de verwachtingen van mij en mijn klanten uit elkaar lopen en versta ik mijn opdrachtgevers eigenlijk wel? Ik heb geleerd te acquireren, maar wat belemmert mij om het daadwerkelijk te doen? Hoe kan ik als projectmanager beter functioneren tussen ontwerpers en opdrachtgevers? Hoe kan ik beter omgaan met deadlines en alle stress die daarbij komt kijken?

Odoo CMS - een grote afbeelding

Wat brengt het jou?

Waarom zijn deelnemers enthousiast? Intervisie:

 • geeft inzicht in je eigen werksituatie, nieuwe handelingsperspectieven en oplossingen;

 • verhoogt je reflectieve vermogens en het verruimt de kennis over jezelf door blinde vlekken te ervaren en te ontdekken;

 • vergroot je mensenkennis en communicatieve vaardigheden;

 • werkt aantoonbaar stress-verlagend en probleemoplossend;

 • verstevigt vaardigheden zoals waardevrij luisteren, feedback geven en goede vragen stellen;

 • versterkt het netwerk van mensen waarbinnen jij je vertrouwd en veilig voelt.


De kracht van intervisie zit hem in het leren in een groep, want juist door naar de ander te kijken, leer je veel over jezelf. Je ervaart dat er meer mensen zijn die net als jij met bepaalde zaken worstelen en dat is heel prettig. Dit maakt het een rijke methode, die je mensenkennis vergroot en jou in staat stelt om zelfverzekerder in (kritieke) werksituaties te handelen.


Voor wie?

BNO Intervisie wordt voor iedereen uit de ontwerp-sector aangeboden. Dus het maakt niet uit of je bij een ontwerpbureau werkt, eigenaar bent, of zzp-er. En ook alle functies zijn welkom: ontwerpers, projectmanagers, creatief strategen en zakelijk directeuren. Momenteel zijn er diverse groepen in de maak, o.a. voor partner/directie middelgrote bureaus, voor senior bureaumedewerkers en voor ZZP-ers.


Proces inschrijven/intake


Je kan nu aanmelden. De datum die we communiceren is facultatief. Werving voor Intervisie gebeurt continu. Zodra een groep compleet is, plannen we data en locaties van de sessies samen met de deelnemers.

Na je aanmelding ontvang je een intakeformulier en neemt de coach contact met je op voor een gratis intakegesprek. Aansluitend besluit jij of je inderdaad deelneemt aan BNO Intervisie, of niet. Vervolgens deelt de coach jou in. Hij houd bij het samenstellen van de groepen rekening met je persoonlijke profiel, mate van senioriteit, je functie en diversiteit. 


Tijdens een kick-off meeting maak je kennis met de rest van de groep. Daarna kun je opnieuw beslissen om door te gaan of niet.

Doorgaan betekent commitment; je ontvangt een uitnodiging voor de eerste vier sessies.


Over intervisiecoach Aart Helder


Aart Helder werkte 15 jaar in de creatieve sector (cultuur, media en design) alvorens zich te richten op mensen en organisaties. Sinds 2016 werkt hij als coach en trainer in uiteenlopende organisaties (o.a. Triodos Bank en de NVJ). Aart Helder verzorgt trainingen en ontwikkelde zijn eigen methode om intervisie te begeleiden. Hij beschouwt intervisie als een heel vruchtbare, betaalbare methode om persoonlijke groei te stimuleren en zo professionele effectiviteit te verhogen.


Wat zeggen de deelnemers?


Eerdere deelnemers geven aan dat ze door intervisie hun werk beter kunnen doen. 

 • "Ik krijg er energie van om met gelijkgestemden te sparren."

 • "Intervisie vond ik goed omdat ik aandacht en tijd heb besteed aan het functioneren van mezelf en mijn bedrijf. De groep en het programma bieden daarvoor een veilige en uitdagend omgeving."

 • "Het hielp mij enorm om de luiken te openen en in wisselwerking gedachten van anderen te mogen ontvangen." 


Prijs


De prijs voor kick-off meeting (3 uur) en vier begeleide sessies (van 3 uur) is in totaal: 


 • BNO-Leden: 275 euro per persoon.

 • Niet-leden: 330 euro per persoon.

Deze bedragen zijn exclusief btw.


Het intakegesprek met Aart Helder is geheel gratis. Besluit je na de kick-off meeting om te stoppen, dan brengen we 25% van het deelname bedrag in rekening. Ga je door, dan ontvang je een factuur voor het gehele bedrag.


Aanmelden?


Stuur je naam, e-mailadres en telefoonnummer naar academie@bno.nl. Aart Helder neemt aansluitend contact met je op voor een (gratis) intakegesprek.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.