BNO trainingen

Intervisie voor (interieur)architecten

 • 01 dec. 2021
  11:11 - 11:12
 • BNO, Amsterdam
  WG Plein 600 , 1054SK
 • Intervisie
De deadline voor inschrijven is 1 december, de data voor het Intervisie programma worden in overleg vastgesteld.
"Samen met vakgenoten beter worden in je werk"

Leren, reflecteren, groeien


Heb je vragen over en/of problemen in je dagelijkse werkpraktijk en behoefte aan feedback van collega’s? Geef je dan op voor BNO Intervisie.

Intervisie is een Nederlandse vinding en wordt in het Engels treffend vertaald als peer to peer coaching. Dat is wat intervisie-coach Aart Helder doet: gelijkwaardige collega's samenbrengen en hen leren om elkaar te coachen.

De vragen die aan bod kunnen komen zijn zeer divers: Hoe bereid ik me goed voor op een aanbesteding of pitch? Hoe kan ik als architect beter onderhandelen en waarom vind ik dit zo moeilijk? Hoe komt het dat de verwachtingen van mij en mijn klanten uit elkaar lopen en versta ik mijn opdrachtgevers eigenlijk wel? Ik heb geleerd te acquireren, maar wat belemmert mij om het daadwerkelijk te doen? Hoe kan ik als projectmanager beter functioneren tussen ontwerpers en opdrachtgevers? Hoe kan ik beter omgaan met deadlines en alle stress die daarbij komt kijken?

Odoo CMS - een grote afbeelding

Wat brengt het jou?

Waarom zijn deelnemers enthousiast?

 • Intervisie geeft inzicht in de eigen werksituatie en brengt nieuwe perspectieven en oplossingen.

 • Intervisie verbetert het reflectieve vermogen en vergoot de zelfkennis/mensenkennis.

 • Intervisie werkt aantoonbaar stress-verlagend en probleemoplossend.

 • Intervisie verstevigt je communicatieve vaardigheden zoals waardevrij luisteren, feedback geven en open vragen stellen.


Voor wie?

We starten met een programma speciaal voor architecten, interieurarchitecten, ruimtelijk ontwerpers, tuin- en landschapsarchitecten én stedenbouwkundigen en planologen. Die diversiteit verruimt de blik en werkt verhelderend.


Proces inschrijven/intake


Je kan nu aanmelden. De datum die we communiceren is facultatief. Werving voor Intervisie gebeurt continu. Na je aanmelding ontvang je een intakeformulier en neemt Aart Helder contact met je op voor een intakegesprek. Op basis daarvan besluit jij of je deelneemt en BNO Intervisie inderdaad aansluit op jouw behoefte; dan word je ingedeeld in een groep (6-7 personen). De coach houdt bij het samenstellen van de groepen rekening met je persoonlijke profiel, werksituatie, senioriteit en diversiteit.

Tijdens een kick-off meeting maak je kennis met de rest van de groep. Daarna kun je opnieuw beslissen om door te gaan - of niet. Doorgaan betekent commitment; je ontvangt een uitnodiging voor de eerste vier sessies.


Over intervisiecoach Aart Helder


Aart Helder werkte 15 jaar in de creatieve sector (cultuur, media en design) alvorens zich te richten op mensen en organisaties. Sinds 2016 werkt hij als coach en trainer in uiteenlopende organisaties (o.a. Triodos Bank, de BNA en DuPho). Aart Helder verzorgt trainingen en ontwikkelde zijn eigen methode om intervisie te begeleiden.

Wat zeggen de deelnemers?


Eerdere deelnemers geven aan dat ze door intervisie hun werk beter kunnen doen. 

 • “Ik heb er echt ontzettend veel aan gehad. Het was heel fijn om te kunnen sparren met gelijkgestemden die in dezelfde fase zitten van hun leven en carrière.” Lisanne Simon - project manager

 • "Intervisie vond ik goed omdat ik aandacht en tijd heb besteed aan het functioneren van mezelf en mijn bedrijf. De groep en het programma bieden daarvoor een veilige en uitdagend omgeving." Jenny Lindhout – ontwerper/illustrator

 • “Het meest nuttig vond ik de confrontatie met jezelf en vervolgens de urgentie om er iets mee te doen.” Moon Brader - architect


Prijs


De prijs voor kick-off meeting (3 uur) en vier begeleide sessies (van 3 uur) is in totaal: 


 • Leden van BNO, BNA, BNI, BNSP en NVTL: 275 euro per persoon

 • Niet-leden: 330 euro per persoon.

Deze bedragen zijn exclusief btw.


Het intakegesprek met Aart Helder is geheel gratis. Besluit je na de kick-off meeting om te stoppen, dan brengen we 25% van het deelname bedrag in rekening. Ga je door, dan ontvang je een factuur voor het gehele bedrag.


Aanmelden?


Stuur je naam, e-mailadres en telefoonnummer naar academie@bno.nl. Aart Helder neemt aansluitend contact met je op voor een (gratis) intakegesprek.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.