BNO trainingen

Intervisie voor zzp-ers en bureaumedewerkers

 • 01 dec. 2020
  09:00 - 17:00
 • BNO, Amsterdam
  WG Plein 600 , 1054SK
 • Intervisie
"Samen met vakgenoten beter worden in je werk"

Leren, reflecteren, groeien


Heb je vragen over en/of problemen in je dagelijkse werkpraktijk en behoefte aan feedback van collega’s? Geef je dan op voor BNO Intervisie.

Intervisie is een Nederlandse vinding en wordt in het Engels treffend vertaald als peer to peer coaching. Dat is wat intervisie-coach Aart Helder doet: gelijkwaardige collega's samenbrengen en hen leren om elkaar te coachen.

De vragen die aan bod kunnen komen zijn zeer divers: Hoe bereid ik me goed voor op een aanbesteding of pitch? Wat kan ik anders doen om de coronacrisis beter het hoofd te bieden? Hoe kan ik als ontwerper beter onderhandelen en waarom vind ik dit zo moeilijk? Hoe komt het dat de verwachtingen van mij en mijn klanten uit elkaar lopen en versta ik mijn opdrachtgevers eigenlijk wel? Ik heb geleerd te acquireren, maar wat belemmert mij om het daadwerkelijk te doen? Hoe kan ik als projectmanager beter functioneren tussen ontwerpers en opdrachtgevers? Hoe kan ik beter omgaan met deadlines en alle stress die daarbij komt kijken?

Wat brengt het jou?

Waarom zijn deelnemers enthousiast?

 • Intervisie geeft inzicht in de eigen werksituatie en brengt nieuwe perspectieven en oplossingen;

 • Intervisie verbetert het reflectieve vermogen en vergoot de zelfkennis/mensenkennis;

 • Intervisie werkt aantoonbaar stress-verlagend en probleemoplossend;

 • Intervisie verstevigt je communicatieve vaardigheden zoals waardevrij luisteren, feedback geven en open vragen stellen;


Voor wie?

BNO Intervisie wordt voor iedereen uit de ontwerp-sector aangeboden. Dus het maakt niet uit of je bij een ontwerpbureau werkt, eigenaar bent, of zzp'er. En ook alle functies zijn welkom: ontwerpers, projectmanagers, creatief strategen en zakelijk directeuren. Daarbij sturen we op de vraag. Momenteel zijn er diverse groepen in de maak, o.a. voor zakelijk/operationeel management, voor senior bureaumedewerkers en voor zzp'ers.


Proces inschrijven/intake


Je kan je nu aanmelden. De datum die we communiceren is facultatief. Werving voor Intervisie gebeurt continu. Na je aanmelding ontvang je een intakeformulier en neemt Aart Helder contact met je op voor een intakegesprek. Op basis daarvan besluit jij of je deelneemt en BNO Intervisie inderdaad aansluit op jouw behoefte; dan word je ingedeeld in een groep (6-7 personen). De coach houdt bij het samenstellen van de groepen rekening met je persoonlijke profiel, werksituatie, senioriteit en diversiteit.

Tijdens een kick-off meeting maak je kennis met de rest van de groep. Daarna kun je opnieuw beslissen om door te gaan - of niet. Doorgaan betekent commitment; je ontvangt een uitnodiging voor de eerste vier sessies.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Aart Helder / Fotograaf: Saffron Pape

Over intervisie-coach Aart Helder

Aart Helder werkte 15 jaar in de creatieve sector (cultuur, media en design) alvorens zich te richten op mensen en organisaties. Sinds 2016 werkt hij als coach en trainer in uiteenlopende organisaties (o.a. Triodos Bank, de BNA en DuPho). Aart Helder verzorgt trainingen en ontwikkelde zijn eigen methode om intervisie te begeleiden.

Wat zeggen de deelnemers?


Eerdere deelnemers geven aan dat ze door intervisie hun werk beter kunnen doen. 

 • "Ik krijg er energie van om met gelijkgestemden te sparren."

 • "Intervisie vond ik goed omdat ik aandacht en tijd heb besteed aan het functioneren van mezelf en mijn bedrijf. De groep en het programma bieden daarvoor een veilige en uitdagende omgeving."

 • "Het hielp mij enorm om de luiken te openen en in wisselwerking gedachten van anderen te mogen ontvangen." 


Prijs


De prijs voor kick-off meeting (3 uur) en vier begeleide sessies (van 3 uur) is in totaal: 


 • BNO-Leden: 275 euro per persoon.

 • Niet-leden: 330 euro per persoon. 

Deze bedragen zijn exclusief btw.

Het intakegesprek met Aart Helder is gratis. Besluit je na de kick-off meeting om te stoppen, dan brengen we 25% van het deelname bedrag in rekening. Ga je door, dan ontvang je een factuur voor het gehele bedrag.


Aanmelden?


Stuur je naam, e-mailadres en telefoonnummer naar academie@bno.nl. Aart Helder neemt aansluitend contact met je op voor een (gratis) intakegesprek.

Werktuig PPO: bijdrage studiekosten

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen een beroep doen op PPO: het werktuig voor permanente professionele ontwikkeling! PPO staat open voor zowel werknemers in loondienst als zelfstandigen/zzp'ers voor aanvragen van een bijdrage voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling.

De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen van de BNO Academie en dus ook voor BNO Intervisie!

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.