#Events

Inzameling slachtoffers aardbeving

17.03.2023


13.30 - 17.00


Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, 30015 CB, Rotterdam


Beeld: Uitsnede Kitchen Collective, 2022 | Merve Bedir


Het Nieuwe Instituut, het Turks-Nederlandse inzamelingsinitiatief Artists in Solidarity NL, de Internationale Architectuurbiënnale Rotterdam, Kunstinstituut Melly, het Mondriaan Fonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de Rijksakademie van Beeldende Kunsten en Het Nieuwe Café organiseren een gezamenlijke benefietactie voor alle mensen die direct of indirect getroffen zijn door de recente aardbevingen in Turkije, Syrië en de Koerdische gebieden.

Bij de inzameling worden onder meer gedoneerde kunstwerken en designobjecten geveild, waarvan de opbrengsten direct ten goede komen aan grassroots-organisaties, -initiatieven en -collectieven in de regio.

De voertaal is Engels en de toegang is gratis.


Programma

Op 17 maart gaan kunstenaars, ontwerpers en digitale makers uit de achterban en netwerken van de initiatiefnemers in gesprek met bezoekers en deelnemers aan het event. Een centraal onderdeel van de bijeenkomst is het verkoop van gedoneerde kunst- en designobjecten waarvan de opbrengst bijdraagt aan het totaalbedrag dat bij deze gelegenheid wordt ingezameld. Naast de gesprekken worden er presentaties, muziek en eten verzorgd voor een prettig samenzijn.Hulporganisaties

Alle opbrengsten van de avond gaan naar Afet için Feminist Dayanışma (organiseren hulp vanuit Istanbul naar de aardbevingsregio), Mor Dayanışma (vrouwen en kinderen in Antakya), Kırkayak Kültür (migranten en vluchtelingen in het getroffen gebied), Lubunya Deprem (LGBTI+ en sekswerkers in de hele regio), Heyvasor (Rode Halvemaan over Rojava) en Dört Ayaklı Şehir (dieren in het getroffen gebied).