#Undefined

Kaboom

31.03.2021 - 04.04.2021


09.00 - 18.00


Ketelhuis (locatie), Pazzanistraat 4, 1014DB, Amsterdam


Van 29 maart t/m 4 april vindt het Kaboom Animatie Festival plaats. Geniet van het beste dat nationale en internationale topanimators te bieden hebben met 178 films uit 41 landen.

Kaboom vindt plaats in het Amsterdamse Ketelhuis, terwijl een flinke selectie van de films in diezelfde periode in filmhuizen door het hele land draait. Verder is een groot deel van het programma tot en met paasmaandag 5 april online te bewonderen wanneer het je uitkomt.    

 
 

Programma

Themaprogramma Big Bang gebruikt de Oerknal als symbool voor een nieuwe start. Hierin draaien animaties over dinosaurussen en oermensen, klunzige goden en duveltjes uit een doosje naast films over sociale thema’s en vintage juweeltjes op 16 mm. Een kleine greep: Never Like the First Time, The Sexual Life of Dinosaurs, Woman, Le clitoris &  Tales from the Multiverse.

Enkele hoogtepunten uit het programma Features in Competition zijn On-Gaku: Our Sound van Kenji Iwaisawa over drie buitenbeentjes die een band beginnen; publieksfavoriet Mosley van Kirby Atkins; My Favorite War van Ilze Burkovska-Jacobsen over opgroeien in Letland tijdens de Sovjettijd; De beroemde bereninvasie van Sicilië van Lorenzo Mattotti; en Gerrit van Dijk – Ik tel mijn tekeningen van Emma Westermann.

Een derde programmaonderdeel is Focus on Dutch Animation 2000-2020 met de meest diverse, confronterende, verleidelijke en oogverblindende Nederlandse animaties van de afgelopen twintig jaar. Laat je verrassen door films zoals Anglobilly, Cat Meets Dog, Hot Tea, Seventeen, Under the Apple Tree en Wine Wenches.

De Franse studio Folimage, een hoofdrolspeler in de internationale animatiewereld, is in Focus op Folimage vertegenwoordigd met de featurefilms A Cat in Paris en Aunt Hilda en diverse korte films. Daarnaast presenteert Kaboom met Expanded Cinema onder meer een competitie voor virtual reality-projecten, een augmented reality-tentoonstelling en het gratis evenement Open Air Multimedia Night.