#Trainingen

Kern 1: project- en zelfmanagement

30.11.2022


09.30 - 17.00


BNO, WG Plein 600, 1054SK, Amsterdam


Leer de basistechnieken van goed project- en zelfmanagement

Goed projectmanagement vereist verschillende vaardigheden. Hoe vind je de beste weg naar je doel? Hoe zorg je voor een goede samenwerking en een heldere rolverdeling? Hoe manage je de verwachtingen van de klant? En hoe zorg je ervoor dat je zo vroeg mogelijk in het proces waardevolle feedback van de eindgebruiker krijgt?

In deze module komen verschillende methoden aan bod zoals Waterval en Scrum. Je maakt kennis met de Agile Mindset en leert de basistechnieken van goed projectmanagement. We kijken naar aspecten als tijd, scope, budget en kwaliteit.

En hoe zit het met jezelf? Efficiënt en effectief werken lijkt vanzelfsprekend maar is zeker niet voor iedereen even eenvoudig. Schuif je altijd de lastige klussen op voor later? Ben je snel afgeleid en heb je moeite met deadlines? Dan is het tijd om te leren hoe je jezelf kunt managen. In deze module leer je belangrijke werkgewoontes en ontwikkel je rituelen die voor jou werken.


Programma

Tijdens deze training komen de volgende zaken aan bod:


 • Waterval versus Agile en Scrum

 • Inzicht in projectmanagement tools

 • Verwachtingen managen

 • Communiceren met de klant

 • Samenwerken en rolverdeling

 • Verantwoordelijkheid nemen

 • Gefocust werken in een wereld vol afleiding

 • De belangrijkste regels van tijd- en energiemanagement

 • Werkgewoontes en rituelen creëren: welke dagindeling werkt voor jou?

De training is praktisch, direct toepasbaar op jouw eigen praktijk, met veel tips en tricks.


Trainer

Deze training wordt verzorgd door Rose-Anne Dotinga. Rose-Anne heeft veel ervaring op het gebied van training en coaching in de creatieve sector. Rose-Anne werkte na haar studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft bij verschillende ontwerpbureaus waaronder Fabrique.

Haar huidige functie is gedragsontwerper bij IJsfontein Playful Learning. Met haar nieuwsgierigheid en humor is ze in staat om mensen in beweging te brengen. Haar gestructureerde hands-on aanpak leidt tot helderheid, creativiteit en focus.


Kosten

 • BNO-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.

 • Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten. Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.


Studie-uren bij- en nascholing

Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing en is erkend als leermodule voor de noodzakelijke eindtermen van de Beroepservaringsperiode Interieurarchitecten (BEP).


Kerncompetenties

Omdat opleidingen weinig aandacht besteden aan de sociale en de commerciële kant van de creatieve praktijk heeft de BNO in samenwerking met een aantal ontwerpbureaus het trainingsprogramma Kerncompetenties ontwikkeld. Dit programma bestaat uit 7 trainingen die als serie maar ook los te volgen zijn.Bijdrage studiekosten

Werkenden in de culturele en creatieve sectoren kunnen via Werktuig PPO een bijdrage aanvragen voor het mede financieren van hun professionele ontwikkeling. PPO staat open voor werknemers in loondienst en zzpers. 


De subsidie is ook inzetbaar voor verschillende onderdelen uit ons educatieprogramma en dus ook voor deze training! 


Aanmelden

Deze training zit helaas vol. Op 2 juni 2023 wordt deze training weer aangeboden. Zie hier voor meer informatie