#Events

Kitchen Concert

23.10.2022


19.00 - 23.00


PAARD, Prinsegracht 12, 2512 GA, Den Haag


Hoe maak je muziek en kunst eetbaar? En hoe muzikaal en artistiek is een vijfgangendiner? Kunstenaar Jasper Udink ten Cate, alias Creative Chef, laat bezoekers de antwoorden zelf ervaren tijdens een uniek Kitchen Concert in PAARD op zondag 23 oktober. Het Haagse poppodium, dat in die week het 50-jarig jubileum viert, wordt deze avond het toneel van culinaire performances, design en kunst waarbij elke hoek van het gebouw benut wordt voor een zintuigprikkelende beleving.

 

Kitchen Concert is een unieke concertbeleving: een multimediaal spektakel waarbij kunst, design, performances en eten samenkomen in een avondvullend programma. Het idee komt uit de koker van Jasper Udink ten Cate, kunstenaar, chefkok, muzikant én creatief denker. Inmiddels is hij als ‘Creative Chef’ de hele wereld al over geweest, van Peking tot Venetië. Zo was hij vaste gast bij de Salone del Mobile in Milaan, exposeerde hij onder andere in het Metropolitan Museum in New York, de Wereldexpo in Dubai en de Dutch Design Week én maakte hij een tentoonstelling voor mensen met een visuele beperking: The Blind Spot. Carte blanche

Voor Udink ten Cate is het creëren van deze avond een droom die uitkomt. Als kind wilde hij later drummer worden; in zijn studententijd raakte hij gefascineerd door eten. Na zijn studie kunstgeschiedenis ging hij deze passies combineren in de Creative Chef Studio. Udink ten Cate: Ik heb altijd gedacht: als ik later groot ben, breng ik alles samen in een totaalbeleving. En nu is het zover! Van PAARD kreeg ik carte blanche om mijn wildste food-, art- en muziek-ideeën tot uiting te brengen in het gehele gebouw. 


 

De gasten krijgen een bijzonder vegetarisch viergangendiner geserveerd in vier zalen van PAARD, met groenten die grotendeels uit de tuin van Udink ten Cate zelf komen. Elke zaal vertelt een verhaal, verpakt in visuele verrassingen, geurbelevingen, meeslepende spokenwordperformances en videokunstwerken waar de bezoekers zelf onderdeel van worden. Voor het spectaculaire grand dessert komt iedereen samen in de grote zaal, waarna afgesloten wordt met een concert van het veertienkoppige Kitchen Collective.

Kitchen Collective bestaat uit verschillende vooraanstaande Nederlandse muzikanten, waaronder de zangeressen Berenice van Leer (Kraak & Smaak) en Francien van Tuinen, saxofonist Hervé Létor en trompettist David Rockefeller (o.a. New Cool Collective). Het Kitchen Collective presenteert naast een wervelende soulshow deze avond ook nog het gelijknamige album in samenwerking met DOX Records.

Kitchen Concert is onderdeel van de feestweek rondom het 50-jarig jubileum van het Haagse poppodium: PAARD50. Kijk voor meer informatie en tickets op de site.