#Undefined

Lancering Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur

17.12.2020


17.00 - 18.00


Online (locatie), Online


Op 17 december 2020 wordt het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur officieel gelanceerd met een online programma. Vier de start van het netwerk en kom meer te weten over het activiteitenprogramma voor de komende jaren.

Programma

Het online programma op 17 december 2020 markeert de officiële lancering van het netwerk. Samen met verschillende gasten bespreekt host Samantha Coleridge waarom het belangrijk is dat juist nu het netwerk van start gaat.

Het programma start met een vraaggesprek met Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Annet Dekker, docent/onderzoeker Media Studies aan de Universiteit van Amsterdam, licht daarna samen met programmamanager Brigitte Jansen toe wat de ambities en activiteiten van het netwerk zijn en geven een kijkje in wat er de komende vier jaar op de planning staat.

Ontwerper Richard Niessen sluit aan bij het gesprek en bekijkt de archieven vanuit het perspectief van een ontwerper.

Beeld agendaoverzicht: Vincent de Rijk, materiaal-, kleur- en vormstudies voor verschillende projecten waar De Rijk bij betrokken is geweest. Uit het archief van Werkplaats Vincent de Rijk. Vastgelegd voor Speculatief Design Archief, Het Nieuwe Instituut, Rotterdam 2018. Art direction: Studio Veronica Ditting. Fotografie: Tim Elkaïm.