Long Live Fashion!

  • 25 sep. 2021 - 27 mei 2022
    09:00 - 18:00
  • TextielMuseum, Tilburg
    Goirkestraat 96 , 5046 GN
  • Modeontwerp , Vrije vormgeving

Hoe geven we kleding een langer leven? Het TextielMuseum in Tilburg presenteert dit najaar 'Long Live Fashion!', een interactieve expositie die wil inspireren tot een duurzamere omgang met onze kleding.


De tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Christien Meindertsma, Harm Rensink (Creative Director van modeplatform New Order of Fashion) en textielrecyclingbedrijf Wolkat en is te zien van 25 september 2021 tot en met 27 maart 2022.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Long Live Fashion!'/ fotograaf: Coco Olakunle

De expositie 'Long Live Fashion!' in het TextielMuseum attendeert op de problemen veroorzaakt door fast fashion, maar wil bezoekers bovenal op een positieve manier prikkelen om bij te dragen aan een duurzamere textielketen. 


Gerenommeerde Nederlandse ontwerpers zoals Christien Meindertsma en aanstormend internationaal modetalent zoals Matthew Needham (GB) en Stina Randestad (SE) bieden inzicht in de kansen en uitdagingen van circulair textiel. Daarnaast kunnen bezoekers zelf aan de slag met reparatiemethodes en leren zij meer over de principes van upcycling en gepersonaliseerde productiemethodes.  

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.