#Undefined

Makers Programma: uit de praktijk van makers

08.06.2021


13.00 - 14.30


Online (locatie), Online


Het thema van de derde bijeenkomst van het Makers Programma is gericht op het uitwisselen van ervaringen van makers die al vaker erfgoedmateriaal in hun werk hebben (her)gebruikt. 


Aan de hand van drie projectpresentaties ga je met andere makers in gesprek over het creatief hergebruiken van erfgoed. Tijdens de sessie deel je met elkaar tips en tricks en geeft het Makers Programma advies hoe erfgoedinstellingen en makers beter samen kunnen werken.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Beeld: Brigitte Jansen – Collage met objecten uit de fotocollectie van het Nationaal Archief

Oproep om project te presenteren

Heb jij onlangs zelf een mooi project gedaan waarbij je hebt gewerkt met cultureel erfgoed of hebt samengewerkt met een erfgoedinstelling? De organisatie is voor de sessie op zoek naar drie spraakmakende presentaties van projecten. Deze projecten zullen het uitgangspunt zijn voor de gesprekken die plaatsvinden in de break-out rooms. 

Lijkt het je leuk om jouw project aan de groep voor te leggen? Laat dit dan uiterlijk 27 mei weten in het aanmeldformulier met een korte omschrijving van je project. Je krijgt een kleine vergoeding voor de tijd die je aan de voorbereiding kwijt bent.

Het Makers Programma

Het Makers Programma is een samenwerking tussen het Netwerk Digitaal Erfgoed, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Het Nieuwe instituut. Met het Makers Programma wordt een duurzame brug geslagen tussen erfgoedinstellingen en de creatieve industrie. Het doel is om kunstenaars, ontwerpers en makers in de breedste zin van het woord te inspireren, met en door erfgoed, voor het maken van een nieuw werk. Daarnaast worden erfgoedinstellingen verrast met het authentieke en hedendaagse kunst netwerk.