Makersgeheimen

  • 26 jun. 2021 - 08 mei 2022
    09:00 - 17:00
  • TextielMuseum, Tilburg
    Goirkestraat 96 , 5046 GN
  • Vrije vormgeving

Tijdens de tentoonstelling 'Makersgeheimen' kun je zien hoe kunstenaars, vormgevers en modeontwerpers samenwerken met de technische experts, productontwikkelaars en garenspecialisten van het TextielLab.

Te zien zijn o.a. Alissa + Nienke, Sigrid Calon, Jef Montes, Otobong Nkanga, Susanne Oude Hengel, Ines Sistiaga, Tanja Smeets, Koen Taselaar, Geo Wyeth en Tess van Zalinge.

Ook ontwerperscollectief Envisions levert een bijdrage, en verzorgt tevens de ruimtelijke vormgeving van de tentoonstelling.   

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: In de studio van ontwerperscollectief Envisions / Fotograaf: Ronald Smits

Inspirerend makerschap

In de eerste ruimte van de tentoonstelling waan je je als bezoeker in de ateliers en studio’s van makers als Sigrid Calon, Alissa + Nienke en Tanja Smeets en ontdek je hun werkwijzen en inspiratiebronnen. Te zien zijn bijvoorbeeld schetsen, werktekeningen, proeven en garens. In videofragmenten doen de productontwikkelaars, garenspecialisten en technische experts uit het TextielLab het maakproces uit de doeken en vertellen ze hoe ze de textiele werken samen creëerden.

In de tweede ruimte van de expositie zijn de (tussen)resultaten van de creatieve productieprocessen te zien: van een innovatieve zonnewering en metershoge wandkleedstalen tot meubelconstructies gemaakt met passementtechniek en kledingstukken die reageren op weersomstandigheden.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.