#Undefined

Middag van het Kinderboek 2021

06.11.2021


11.00 - 17.30


Openbare Bibliotheek Oosterdok, Oosterdokskade 110, 1011 DK, Amsterdam


6 November 2021 is het zover: de 12e Middag van het Kinderboek met als thema humor. 

Thema: humor

Humor speelt een grote rol in veel kinderboeken. Grappige kinderboeken verkopen verreweg het beste. Is humor misschien hét middel om kinderen aan het lezen te krijgen en te houden? Lopen serieuzere verhalen het risico ondergesneeuwd te raken in die stortvloed aan absurde, gekke en melige verhalen? Of is humor juist hét middel om allerlei onderwerpen voor kinderen toegankelijk en bespreekbaar te maken? 

Voor wie?

De Middag van het Kinderboek is bedoeld voor schrijvers, illustratoren, medewerkers van uitgeverijen, bibliotheekmedewerkers, recensenten, boekhandelaren, leesbevorderaars, studenten en alle anderen die zich betrokken voelen bij de wereld van het kinderboek.

Workshops (11.00 - 12.15 uur)

  • Schreef ik maar leuke kinderboeken, door Erik van Os. 

  • Verhalen vertellen met en door Wijnand Stomp.

  • Vrolijke vogels, collages maken en tekenen met Herma Starreveld. 

Programma (13.00 - 17.30 uur)

In het zaalprogramma zijn er lezingen van Mirjam Noorduijn, Tosca Menten en Philip Hopman. Yvonne Jagtenberg maakt live een schilderij op het podium, Hans Kuyper zingt en Rom Molemaker spreekt een persoonlijke column uit.

Daarnaast zijn er zoals gewoonlijk korte bijdragen (Moppen?! Flauwe grappen?!) op de zeepkist en is er ruimschoots gelegenheid tot bijpraten en netwerken tijdens de pauze en de borrel aan het einde van de middag.

Tickets

De toegang tot de workshops en het plenaire programma is gratis, maar reserveren is verplicht. Voor workshops en zaalprogramma moet apart gereserveerd worden.

NB: Voor deelname aan de middag is een coronatoegangsbewijs en een legitimatiebewijs verplicht.