#Events

NFT Workshop

21.11.2022


15.30 - 18.00


Pakhuis de Zwijger / Cultuurfabriek, Piet Heinkade 181 K, 1019 HC, Amsterdam


Foto: Clocks, Tjep.


Alles wat je wil weten over NFT’s maar niet weet waar je het moet vragen!

Een workshop waarin je stap voor stap wordt meegenomen in het proces van het minten van NFT’s. Drie experts maken je via presentaties en live-interviews wegwijs in de technologie – van het aanmaken van een ‘wallet’ en minten van je eerste NFT tot de juridische aspecten.

Deelnemers krijgen na afloop een exclusieve videoregistratie van de bijeenkomst. NFT's

De opkomst van NFT’s vorig jaar was stormachtig. Vooral vanwege enorme bedragen die er voor worden betaald. Inmiddels zijn deze bedragen gedecimeerd en is het verkoopvolume terug naar het niveau van begin 2021. Kortom, het lijkt er op dat de non-fundgible tokens is genormaliseerd.

Voor ontwerpers kan het aanbieden van je werk als NFT diverse voordelen bieden. Zo is er eindelijke een veilig en betrouwbaar eigendomscertificaat voor digitale bestanden, of dat nou een liedje of een animatie is. Bovendien kunnen makers eindelijk meedelen bij voorverkoop van hun werk als NFT.  

Toch zitten nog veel ontwerpers met vragen rond deze nieuwe technologie. Hoe ‘mint’ ik een NFT? Welke blockchain is daarvoor het meest geschikt? (Of wat is een blockchain eigenlijk?) Waarom zou een NFT voor mij interessant kunnen zijn? Hoe maak ik promotie voor mijn NFT? En wat kost dat allemaal nou eigenlijk? 


Sprekers


Floris Smit is oprichter van Dutch Digital Collectibles. Dit NFT-platform helpt artiesten en muzikanten met de digitale transitie door samen met een team van VR-bouwers en blockchain developers te bouwen aan extended reality ervaringen voor zowel de metaverse als ook fysieke installaties. De NFT's gelden hierbij als digitale merchandise en creëren niet alleen een nieuwe en stabiele inkomstenbron maar ook een directe verbinding tussen de artiesten en hun fanbase. Hiervoor worden uitsluitend duurzame blockhains en cryptovaluta gebruikt.

Dutch Digital Collectibles ziet deze digitale collectibles daarom niet als een vervanging maar als een waardevolle toevoeging aan wat de muziekindustrie en de culturele sector consumenten nu al biedt. Met de projecten voor onder andere musicus Spinvis en het Mexicaanse Build a Vista is Dutch Digital Collectibles lid van in het kernteam voor metaverse en web3 projecten van de provincie Zuid-Holland.


Ontwerper Frank Tjepkema ontwerpt als Studio Tjep al meer dan twintig jaar producten en interieurs. Onlangs lanceerde hij digitale versies van zijn fysieke ontwerpen, waaronder het sieraad Bling Bling, een gouden amulet dat is opgebouwd uit de logo’s van honderd bedrijven als Chanel, Volkswagen of Playboy. Wie dit draagbare sieraad koopt, kan daarvan nu ook een digitale editie LOGOS kopen. Daarmee kan het sieraad online worden gedragen.

Vervolgens lanceerde hij Clockworks, een digitale versie van een eerdere fysieke installatie. Momenteel werkt Tjep aan de lancering van een collectie toegankelijke NFT’s van digitale prototypes. Hij studeerde in 1998 af aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Zijn afstudeerproject werd meteen geselecteerd door Droog Design. 


Roy Edward is samen met Nigella de Kreij medeoprichter van SUYE. In 2017 is het bedrijf begonnen als een exclusief modemerk waarbij de items zijn voorzien van scanbare chips. Deze speciaal ontwikkelde chips bevatten alle gegevens over de herkomst van de gebruikte grondstoffen en de ecologische voetafdruk van het fysieke kledingstuk. De gegevens staan geregistreerd op de blockchain in de vorm van een digitaal certificaat (NFT).

Het concept is uitgegroeid naar een Web3-productie en consultancybureau voor bedrijven en creatives die zich voor het eerst de stap aan Web3 wagen. Zo begeleidt het momenteel diverse bedrijven in Amsterdam om deel te maken in de virtuele versie (metaverse) van Amsterdam, welke op dit moment door het team per stadsdeel en werelddeel wordt uitgebouwd.


Aanmelden

Deelname is gratis maar er is een beperkt aantal plekken.

De selectie is op basis van volgorde van aanmelding. BNO-leden krijgen voorrang.

Met borrel na afloop.


DesignDigger

Deze NFT Workshop van DesignDigger is een pilot. Bij voldoende animo en positieve feedback krijgt dit initiatief later dit een structurele opzet. Houd daarom DesignDigger.nl in de gaten!