#Events

Object Rotterdam

20.05.2022 - 22.05.2022


09.00 - 18.00


HAKA-gebouw , Vierhavensstraat 40, 3029 BE, Rotterdam


Maar liefst 50 net afgestudeerde ontwerpers en kunstenaars zijn er te zien op de Rotterdamse designbeurs Object. Alle designs worden te koop aangeboden of in opdracht gemaakt en de ontwerpers zijn zelf aanwezig om hun werk toe te lichten. 

Deze editie pakt OBJECT extra uit. Precies tien jaar geleden nam Anne van der Zwaag de designbeurs onder haar hoede en om dit te vieren geeft ze er een feestelijk tintje aan. Alle bezoekers krijgen gratis toegang tot de Euromast waar verschillende Rotterdamse ontwerpers werk presenteren, inclusief adembenemend uitzicht over de havenstad.

Foto: Mona Mercier / Fotograaf: Almicheal Fraay

Prikkelende mix

Gedurende drie dagen biedt OBJECT een podium aan een prikkelende mix van ontwerpers op het gebied van product, meubel, mode, licht en grafisch design. Hier vind je kleurrijk textiel van Lola van Praag, nieuwe meubels van de Italiaanse Lisa Brustolin en poëtische sculpturen van de Duitse Cengiz Hartmann, maar ook de nieuwste collectie van Forbo Flooring Systems, kunstobjecten van Pleun van Dijk, keramieken wandornamenten van graduate Adinda Rensen en limited editions van JORDAN ARTISAN.

Foto: Simone Post / Fotograaf: Almicheal Fraay

Deelnemers werken met uiteenlopende materialen, sommigen vanuit een toegepaste aanpak, anderen met een autonome benadering. Jewel.Rotterdam presenteert een bonte selectie werk van tientallen sieradenontwerpers uit de havenstad, deklein&vanhoff tonen ambachtelijk vervaardigde interieurontwerpen, fashionicoon Bas Kosters komt met een nieuwe serie glaswerk, GoMulan Gallery brengt expressieve beelden van beeldend kunstenaar Susanne Khalil Yusef en Marieke Coppens creëert ter plekke een magische installatie. 


Tickets

Tickets zijn online en aan de deur verkrijgbaar en kosten 15 euro. Kinderen onder 12 jaar hebben gratis toegang. Een ticket geeft gedurende de preview en beursdagen tevens gratis toegang tot de Euromast.