On Type

  • 28 jun. 2018
    19:30 - 23:00
  • Rotterdam
    Postbus 237 , 3000 AE
  • BNO IMG LAB , Designevent , Rotterdam

Hoerenjong en typische typo's. Onderkast en over de schreef. The bold and the beautiful. Letters, taal en fonts. Als woorden zinnen maken, dan maakt typografie het beeld. Geen geneuzel op de typische typografische millimeter, maar juist in de grote lijn. Typografie en fonts als element, als vorm en als autonome bouwsteen.

Sprekers

Retype Foundry is een fontshop in, waar anders dan, Den Haag en wordt gerund door Ramiro Espinoza. Hij raakte geïnteresseerd in typeontwerp toen hij student was aan de Universidad Nacional del Litoral in Santa Fe, Argentinië. In 2003 verhuisde Espinoza naar Nederland en studeerde aan de KABK in Den Haag. In 2007 richtte hij ReType als uitgeverij op om zijn lettertypen op de markt te brengen. Naast Ramiro zijn ook Paula Mastrangelo en David Quay verbonden aan deze internationale studio. De laatste tijd is hij naast al het digitale ontwerp terugnaar de roots van het analoge letterontwerp en experimenteert hij met diverse oude technieken.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, groot aanbod voorbeelddocumenten, inspirerende events en trainingen, etc.